Vijftien arbeidsmigranten in één huis in Waalwijk lijken toch echt te moeten vertrekken

28 februari 2019 om 14:26
nl
De vijftien arbeidsmigranten die in één huis wonen in Waalwijk, moeten nu toch vertrekken. Dat is het plan van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Waalwijk.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Aanleiding voor dit voornemen is de uitspraak van de gemeentelijke bezwarencommissie. Die vindt dat de gemeente moet handhaven en de bewoners moet laten vertrekken omdat een rechtszaak hierover lang op zich laat wachten. Er is juridisch geen reden om te wachten op een uitspraak van de rechter, zegt de gemeente.

Welles-nietes
Buurtbewoners van het pand aan Het Fort in Landgoed Diessen willen de vijftien bewoners al een jaar weg hebben. Er zijn in de afgelopen twaalf maanden verschillende welles-nietes adviezen en besluiten genomen om de arbeidsmigranten te laten blijven, dan wel te laten vertrekken.

Het begon ermee dat de vergunning voor bewoning door arbeidsmigranten niet kon worden geweigerd omdat deze aanvraag op dat moment paste binnen het beleid. De gemeente was zelf ook niet gelukkig met het verlenen van deze vergunning. Een week later werd dit beleid dan ook aangepast.

Buurtbewoners dienden met succes een bezwaar in tegen de bewoning. Hier werd weer met succes een bezwaar van de huiseigenaar ingediend. Op deze manier werd er tussen buurtbewoners en huiseigenaar verschillende keren op en neer gepingpongd. 

Bezwaar
Buurtbewoners willen nu ook eerst zien en dan geloven dat de gemeente gaat handhaven en de arbeidsmigranten uit hun woning zet. De huisbaas heeft ook nu weer de mogelijkheid om een bezwaar in te dienen. Als dat niet gebeurt, neemt het college het laatste besluit en wordt er na twee weken gehandhaafd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.