Video

Gemeenteraad Moerdijk geeft akkoord voor verfraaide haven in Zevenbergen

28 februari 2019 om 22:09
nl
De gemeente Moerdijk gaat akkoord met het plan voor het verfraaien en het uitgraven van de haven in Zevenbergen. Het is de bedoeling dat in april de schop in de grond gaat. Verschillende overheidsorganen, waaronder de provincie Zeeland, betalen mee aan de 'nieuwe' haven.
Profielfoto van Ron Vorstermans
Geschreven door

Als alles volgens plan verloopt, moet op 31 december 2020 weer water stromen door de stad, en later ook naar Zeeland. Maar dan moet nog wel eerst de provincie akkoord gaan, iets wat vrijdagavond vermoedelijk gaat gebeuren. Het gemeentebestuur is al lang enthousiast over het plan, maar enkele partijen in de gemeente, waaronder de SP, willen liever 'groen' dan water in de stad. 

Het voorstel werd donderdagavond door de gemeenteraad toch aangenomen: zestien stemmen vóór, negen stemmen tegen.

Verschillende partijen betalen mee

De bouw moet 33,5 miljoen euro kosten. Aanvankelijk lag dat bedrag ongeveer 10 miljoen euro lager, maar door de jaren bleken de kosten duurder uit te vallen. Verschillende partijen betalen mee. Het Rijk neemt met ruim 13 miljoen euro, het grootste gedeelte van de kosten voor zijn rekening. Ook de provincie Brabant doet met 11 miljoen een flinke duit in het zakje. 

Het Waterschap Brabantse Delta draagt 3,8 miljoen bij. Voor de gemeente Moerdijk komen de kosten uit op ruim 3 miljoen. De provincie Zeeland zit met 2,7 miljoen dus relatief voor een dubbeltje op de eerste rang.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!