Willem II haalt bekerfinale, groot feest in Tilburg

28 februari 2019 om 23:26
Willem II heeft donderdagavond de bekerfinale gehaald. In eigen stadion werd van AZ gewonnen na het nemen van strafschoppen. Na 120 minuten stond de stand 1-1 op het scorebord. Voor het eerst sinds 2005 staan de Tilburgers in de eindstrijd.
Profielfoto van Joost van Erp
Joost van Erp

In de eerste helft gebeurde er weinig noemenswaardigs. Toch kwam AZ na 23 minuten op voorsprong. Calvin Stengs haalde fraai uit, Timon Wellenreuther had geen antwoord op het schot van de buitenspeler. De eerste kans van de bezoekers leverde gelijk een doelpunt op.

De thuisploeg speelde de tweede helft een stuk beter dan de eerste. En dat leverde een doelpunt op. Alex Isak dook vrij voor doelman Marco Bizot op, een beetje schuin van de goal. Hij twijfelde niet en schoot de bal over de grond in het doel: 1-1. Deze stand stond na 90 minuten nog steeds op het scorebord. Dat betekende verlengen.

In die verlenging werd niet gescoord, ondanks enkele goede mogelijkheden voor de thuisploeg. Strafschoppen moesten daardoor de beslissing brengen. Dat liep voor Willem II dus geweldig af.