Café zonder bier voor Striepergatse jeugd: 'Feestje bouwen kan ook zonder drank'

VALKENSWAARD - In de hemel is geen bier, daarom drinken wij het hier, is de tekst van een carnavalsliedje. Maar voor de jeugd gaat dat tegenwoordig niet meer op. Door de strengere regeltjes mag je tegenwoordig als veertien- of vijftienjarige geen biertjes bestellen. Daar hebben ze met carnaval in Striepersgat iets op gevonden. Een café zonder bier!

Het idee is afkomstig van Nicole Scheepers en Lonneke Langenberg, moeders van een veertienjarige dochter. Het viel hun op dat de jongeren van die leeftijd tussen wal en schip vallen.

Nicole: "Ze zijn te oud voor het kindercarnaval en te jong voor de kroeg". Toen is het plan voor een alcoholvrij café geboren. In de Peperstraat stond 'Ons café' al een tijdje leeg. De uitbater was bereid om zijn leegstaande kroeg beschikbaar te stellen voor de Striepergatse jeugd.

Ouders
De komende dagen zijn er veel ouders die mee komen helpen. De reacties op het café zonder bier zijn goed, zegt Nicole. Er zijn al veel kaartjes verkocht en ook de gemeente Valkenswaard reageerde enthousiast. 

De dj's die zelf vijftien jaar zijn en de komende dagen voor een feeststemming zullen zorgen zijn ook enthousiast: "Om een feestje te bouwen heb je geen drank nodig". Ze gaan lekker veel carnavalsnummers en top 40-muziek draaien. En feesten, dat kunnen ze sowieso goed in Striepersgat. Zelfs zonder bier.