Carnavalsoptocht Tullepetaonestad (Roosendaal) betovert het publiek - FOTO'S

3 maart 2019 om 09:47
nl
Tullepetaonestad, wat was je weer mooi dit jaar. Een vliegende auto, stromend water op een carnavalswagen, kikkers en een woeste bevolkingsstam. Bezoekers van de optocht in Roosendaal raakten zaterdag niet uitgekeken. De optocht had dit jaar als motto: ‘A’k jou nie aar’, oftewel: als ik jou niet had. Een thema dat logischerwijs zorgde voor carnavaleske saamhorigheid.
Profielfoto van Lobke Kapteijns
Geschreven door

Onze fotograaf maakte foto's tijdens de optocht in Tullepetaonestad. De foto's kun je hier bekijken. De optocht is zondag vanaf 11.00 uur integraal te zien op Omroep Brabant internet en televisie.

Wachten op privacy instellingen...

Bewoners en medewerkers van woonzorgcomplex Sterrebos maakten dankbaar gebruik van het thema door alle vrijwilligers in het zonnetje te zetten. Want ‘zonder al die harten van Goud, was Sterrebos nergens’. 

Een heel ander geluid klonk bij bouwclub De Gekketrappers uit Roosendaal. “Ik moet opgewonden worden!”, krijste een van de deelnemers. Waarna een ander vrolijk aan een grote sleutel op haar rug begon te draaien. De club won met hun 'Sleutelfiguur' de eerste prijs in de categorie grote wagens Roosendaal. 

 

 

Bouwclub De Papagaai uit Hoogerheide wist kijkers te bekoren met een sprookjesachtig tafereel. Want op iedere hoek van het grote bouwwerk gebeurde wel iets. Trollen zwermden om de wagen heen. Draaiende onderdelen, mooie kleuren en heel veel plezier onder de bouwers maakten het plaatje compleet. De Papagaai nam dan ook de hoofdprijs mee naar huis in de categorie grote wagens regio. 

Wachten op privacy instellingen...

Van sprookjes ging de optocht over in fictie, want de Rucphense bouwclub HIK vroeg zich af of buitenaardse wezens wel in Tullepetaonestad kunnen aarden. Een gigantische wagen met spaceshuttles en groene monsters trok voorbij. Dit spektakel bezorgde de club een tweede prijs onder de grote wagens. 

De derde prijs in deze categorie ging naar Bouwclub De Vlaojestáámpers uit Steenbergen. Die bouwde een jaar lang aan hun pronkstuk. Een complete Azteken-stam trok voorbij. Het macabere schouwspel maakte veel indruk, het plaatje klopte als een bus. Hier vind je de volledige uitslag van de optocht.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.