Carnavalsoptochten Oeteldonk en Kielegat gaan door, wind geen spelbreker

4 maart 2019 om 09:08
nl
Het onstuimige weer is geen spelbreker voor de carnavalsoptocht in Oeteldonk. De organisatie heeft maandagochtend besloten dat de optocht 's middag gewoon door de straten van Den Bosch trekt. Eerder besloot ook Stichting Kielegat om de optocht in Breda door te laten gaan. Vanwege zware windstoten was het dit weekend onzeker of de optochten wel door konden gaan.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De organisatoren kwamen maandagochtend al vroeg bij elkaar om te beslissen of de optochten op een veilige manier konden doorgaan. De optochten vertrekken volgens planning en ook de route is niet aangepast. Omroep Brabant zendt de optocht van Oeteldonk maandag live uit vanaf 14.00 uur. De optocht van Kielegat zenden we dinsdagochtend vanaf 10.30 uur uit.

Windstoten
Het KMNI heeft code geel afgekondigd vanwege windvlagen van 75 tot negentig kilometer per uur. De waarschuwing geldt voor de ochtend. Wind en regen zorgden maandagochtend al voor stormschade in West-Brabant.

De optochten in Macharen, Oijen en Overlangel zijn maandagochtend afgelast. Burgemeester Wobine Buijs van de gemeente Oss besluit om twaalf uur of de optochten maandagmiddag kunnen worden gehouden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.