Omstreden plannen voor honderden arbeidsmigranten op camping Zwarte Bergen van de baan

5 maart 2019 om 15:35
nl
De huisvesting van twee- tot driehonderd arbeidsmigranten op camping de Zwarte Bergen in Luyksgestel is van de baan. Eigenaar Paul van Os van het bedrijf Werkconsult Beheer, dat er arbeidsmigranten wilde huisvesten, ziet hiervan af. Dit, omdat er geen politiek en maatschappelijk draagvlak voor is. Dat zegt hij tegen Omroep Brabant.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De gemeente wil op één locatie niet meer dan tachtig buitenlandse werknemers toestaan. Ze blijft wel in overleg met Werkconsulent om van het vakantiepark een mooi gebied te maken met hotel- en zorgfaciliteiten, zegt wethouder Mathijs Kuijken. Van Os zegt af te zien van de huisvesting van arbeidsmigranten op de camping, omdat het met minder mensen financieel niet meer interessant is. 

Expats en zorghotel
De plannen om met de huidige camping De Zwarte Bergen te stoppen en om er iets nieuws van te maken gaan dus wel gewoon door. Van Os denkt dan aan bijvoorbeeld de huisvesting van expats uit de regio Eindhoven, onderdak aan senioren en aan mensen die met spoed op zoek zijn naar woonruimte. Ook zijn er plannen voor een zorghotel. 

Kopers
Ondertussen hebben ook al meerdere potentiële kopers laten weten met de camping door te willen gaan. Maar volgens eigenaar Paul van Os bieden die steeds te weinig geld en is een overname daarom geen serieuze optie. 

De eigenaar van De Zwarte Bergen wil de komende maanden in gesprek gaan met de inwoners van Luyksgestel en de Weebosch om draagvlak voor zijn plannen te creëren. "Er was de laatste tijd alleen maar negativiteit." 

Praten met raadsfracties
Ook gaat hij met alle fracties in de gemeenteraad praten over zijn plannen. Van Os hoopt dat hij mensen achter zijn plannen voor De Zwarte Bergen kan krijgen: "Ik laat dan ook foto's zien van de verloederde camping. Er zijn beelden van mooie chalets en die zijn er ook, maar dat is niet het complete beeld."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.