Ronald Koeman kiest voor vaste groep bij Oranje, twee Brabanders en vijf PSV'ers in voorselectie - Omroep Brabant

Ronald Koeman kiest voor vaste groep bij Oranje, twee Brabanders en vijf PSV'ers in voorselectie

6 maart 2019 om 12:11
nl
Ronald Koeman heeft met Virgil van Dijk en Patrick van Aanholt twee Brabanders opgenomen in zijn voorselectie voor de komende twee EK-kwalificatiewedstrijden van het Nederlands elftal. Ook zijn er vijf spelers van PSV opgenomen in selectie van dertig man.
Profielfoto van Fabian Eijkhout
Geschreven door
Fabian Eijkhout

Naast Van Dijk en Van Aanholt vormen vijf PSV'ers de Brabantse inbreng. Namens de koploper van de eredivisie zijn Steven Bergwijn, Denze Dumfries, Luuk de Jong, Pablo Rosario en Jeroen Zoet deel uit van de voorselectie.

Wachten op privacy instellingen...

Arnaut 'Danjuma' Groeneveld, die onder Koeman deel uitmaakt van de vaste groep spelers, ontbreekt weer in de selectie. De aanvaller uit Oss werkt bij Club Brugge nog altijd aan zijn herstel. Op 18 oktober van vorig jaar raakte hij bij het Nederlands elftal geblesseerd aan zijn enkel.

'Geen aanloop nodig'
De bondscoach gaf eerder deze week al aan dat veel wisselingen niet in de lijn der verwachtingen lagen. "Dat is prettig. We komen maandag 18 maart bij elkaar, op donderdag spelen we tegen Wit-Rusland en op zondag tegen Duitsland en daarna gaat iedereen weer weg. Het is heel prettig dat je dan een redelijke vaste groep hebt." 

"Je hebt geen aanloop nodig, iedereen weet zijn taak. De manier van spelen is bekend. We weten inmiddels van elkaar hoe we willen werken. Dan voorzie ik wat minder aanpassing na zo'n lange tijd dan als je misschien toch wel een aantal wisselingen hebt", aldus Koeman, die Van Dijk als aanvoerder bij Oranje heeft.

Kwalificatiegroep
Op 21 maart speelt Nederland in De Kuip tegen Wit-Rusland, drie dagen later volgt in de Johan Cruijff ArenA de wedstrijd tegen Duitsland. Naast Wit-Rusland en Duitsland zitten ook Estland en Noord-Ierland in de groep van het Nederlands elftal.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.