John zet Brabants Autooke te koop na optocht: ‘Anders gaat hij naar de sloop’

6 maart 2019 om 19:48
John en zijn wagentje. (foto: Raymond Merkx)
John en zijn wagentje. (foto: Raymond Merkx)
Ons Brabants Buske heeft een klein broertje gekregen: ‘t Brabants Autooke. John Somma (52) uit Effen verfde zijn auto rood-wit voor de carnavalsoptocht in zijn woonplaats. Een paar dagen later staat hij alweer te koop. ‘Het is zonde om hem naar de sloop te brengen!’
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

John nodigde ’t Brabants Buske uit om mee te rijden met de optocht van Kuuskesland. “Ik vind het een geweldig programma.” Het Buske had geen tijd en dus bouwde John zelf maar een alternatief. Slechts één dag voor de optocht ging hij aan de slag. “Het schilderen duurde zeker acht uur. Ik ben heel blij met het resultaat.”

Afgelopen dinsdag schitterde het wagentje uit 1996 in de optocht. “De mensen langs de kant waren heel enthousiast! Iedereen vond het leuk!”, vertelt John met een grote glimlach. Toch wil hij hem niet houden. “Volgend jaar wil ik weer iets nieuws maken voor de optocht. Ik heb er nu niets meer aan.”

Bekijk de video en lees verder.

Wachten op privacy instellingen...

 

Sloop
John knutselt regelmatig met oude wagens. Op de sloop krijgt John nog 200 euro voor deze creatie. “Iemand die daarboven biedt, mag hem zo meenemen. Hij is gekeurd en mag de weg op. Alles werkt gewoon.”, weet John. “Misschien is het leuk voor een voetbalclub of een winkel.”

Het voertuig had tijdens de optocht een schotel op het dak. Die heeft hij er afgehaald, in de hoop hem sneller te verkopen. “Je valt er in ieder geval heel erg mee op!”

Update: geïnteresseerden konden contact opnemen met de redactie van Omroep Brabant. John laat weten dat het autooke inmiddels is gereserveerd. Reageren heeft geen zin meer.

 

 

 

 

Wachten op privacy instellingen...