Met dit lied gaat Duncan Laurence naar het Eurovisiesongfestival - Omroep Brabant
Video

Met dit lied gaat Duncan Laurence naar het Eurovisiesongfestival

7 maart 2019 om 19:07
nl
Duncan Laurence uit Tilburg, oud-student van de Rockacademie, gaat inderdaad met het lied 'Arcade' naar het Eurovisiesongfestival. Dat werd zojuist bekend in het tv-programma De Wereld Draait Door en via de officiële website van het songfestival. Woensdag gingen al sterke geruchten dat Arcade de songfestivalbijdrage zou zijn. Een verwijzing naar het lied stond kort op Duncans website.
Profielfoto van Tom van den Oetelaar
Geschreven door

Duncan Laurence heeft Arcade zelf geschreven. Dat deed hij tijdens zijn studie op de Rockacademie in Tilburg, vertelt de zanger in De Wereld Draait Door. "Ik heb na Arcade veel songs geschreven, maar dit voelt voor mij als de kern en als het begin van mijn zoektocht hoe ik met mijn songs iets kan betekenen voor anderen", zegt hij in een eerste reactie. Het is een gevoelig lied over een verloren liefde.

Beluister het lied en bekijk de clip.

Wachten op privacy instellingen...


Eerste reacties
'Arcade' werd op Youtube in ruim een half uur tijd meer dan 35.000 keer bekeken. Verreweg de meeste reacties zijn positief. "Mijn winnaar voor dit jaar", schrijft Gush Surv uit Griekenland. "Dit lied is geweldig", reageert Karen Arakelyan uit Azerbeidzjan. "Dit is mijn favoriet, 12 punten", zegt Christos uit Cyprus.

De internationale songfestivalsite Wiwibloggs noemt Arcade 'Stunning'. "Een diepgaande, emotionele ballade. Zijn pijn is tastbaar. Geen wonder dat de bookmakers dit in de top plaatsen." Duncan Laurence stond bij de wedkantoren lang op de zesde plaats, hij schoof in een paar uur tijd naar plek vier (van de 41).

Wachten op privacy instellingen...

Onbekend

Met de deelname van Duncan Laurence gaat voor het eerst in jaren weer een relatief onbekende naam naar het songfestival. De afgelopen jaren het artiesten die hun sporen al hadden verdiend: Anouk, Waylon, Ilse de Lange, OG3NE, Douwe Bob en Trijntje Oosterhuis.

"Mijn deelname bewijst dat je zomaar de kans kunt krijgen om op zo’n groot platform te laten zien wat je waard bent. Eurovision, here I come", schreef Laurence eerder op zijn Facebookpagina.

Het Eurovisiesongfestival wordt dit jaar gehouden in Tel Aviv, in Israël. Duncan staat in de tweede voorronde op donderdag 16 mei. De finale is op zaterdag 18 mei. In het creatieve team zit weer de Belgische regisseur Hans Pannecoucke. Hij ondersteunde eerder de liedjes van de Common Linnets, Trijntje Oosterhuis, Douwe Bob en Waylon. Ook Ilse de Lange, Duncans voormalige coach bij The Voice, zal meereizen voor advies en support.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.