Inwoners Baarle na veertig jaar gesteggel eindelijk verlost van vrachtverkeer

7 maart 2019 om 11:15
nl
De voorbereiding duurde bijna veertig jaar. Maar nu gaat het eigenlijk nog sneller dan verwacht. Eind juli gaat de gehele randweg bij Baarle open, dat is drie maanden eerder dan gepland.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Hierdoor worden de kernen van Baarle-Hertog en Baarle-Nassau verlost van het doorgaande verkeer en verbetert de verkeersveiligheid.

In oktober 2018 werd het eerste deel van de randweg al geopend, sindsdien raast het verkeer over het noordelijke deel. Het werk aan het oostelijke deel en door de Belgische enclaves was nog in uitvoering. Daar moesten eerst de laatste procedures voor worden afgerond. 

Gedeputeerde Christophe van der Maat is blij met de versnelde openstelling: “Eindelijk….De eerste plannen voor een randweg dateren tenslotte al van zo’n veertig jaar gelden. Bijna dagelijks rijden vrachtwagens zich vast bij de beruchte S-bocht in het centrum waardoor een verkeersinfarct ontstaat. Dat is vanaf komende zomer echt verleden tijd.”

De totale randweg is 5,5 kilometer lang en loopt vanaf de Bredaseweg naar de Turnhoutseweg. Baarle-Nassau en Baarle-Hertog gaan al vele jaren gebukt onder het te drukke verkeer. Vooral op de kruising van de Singel en het Sint Annaplein, bij de pomp, zijn vaak verkeersopstoppingen doordat vrachtwagens zich door de smalle straten wurmen. 

Dat de verkeerssituatie in Baarle-Nassau en Baarle-Hertog niet eerder is aangepakt, heeft te maken met het feit dat je daar te maken hebt met Nederlands en Belgisch grondgebied.


LEES OOK: 'Een opluchting voor veel Baarlenaren', werkzaamheden aan randweg begonnen


Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!