Shishalounge in Eindhoven moet dicht van de gemeente na geweld en dreiging met pistool

7 maart 2019 om 15:38
nl
Shishalounge Dejavu aan de Tongelresestraat in Eindhoven is op last van de gemeente gesloten. Dit geldt voor drie maanden. Burgemeester John Jorritsma nam deze beslissing, omdat er twee mensen waren vastgepakt en mishandeld. Ook werden ze bedreigd met een pistool.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Jorritsma besloot ook de drank- en horecavergunning ongeldig te verklaren; verder is de toestemming voor een speelautomaat in deze zaak ingetrokken. "We geven met dit besluit het signaal af dat we dit soort criminaliteit niet dulden in onze stad, in onze woonwijken", aldus Jorritsma. "Ik wil voorkomen dat criminele organisaties bedrijven gebruiken voor hun praktijken."

De verdachte die voor de ernstige mishandeling is aangehouden, wordt door de politie als de bedrijfsleider van deze zaak beschouwd. Vanuit de buurt werd eerder al geklaagd over de overlast die door Dejavu zou zijn veroorzaakt.

Opgepakt tijdens inval
De 26-jarige Eindhovenaar werd opgepakt tijdens een inval van de politie, in de nacht van vrijdag 8 op zaterdag 9 februari. Agenten werden in de eerste plaats gehinderd, omdat de shishalounge die avond door personeel van binnenuit werd gesloten. Bezoekers konden zo niet meer weg en de politie kon er niet in. Uiteindelijk slaagden de agenten erin de verdachte op te pakken. 

Agenten werden geassisteerd door arrestatieteams, omdat er bij de mishandeling twee dagen eerder in deze shishalounge meer dan één wapen was gezien. De twee slachtoffers van de mishandeling raakten gewond.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.