Jessie schrikt wakker na vuurwerkexplosie in haar appartement: 'Had veel erger kunnen aflopen'

OSS - Jessie van Erp is nauwelijks van de schrik bekomen. Voor de deur van haar appartement aan de Saturnusstraat in Oss werd zaterdagnacht vuurwerk gegooid. Er volgde een explosie.

Jessie vertelt wat er gebeurde: "Ik lag te slapen en toen hoorde ik een knal, maar die leek nog ver weg. Vervolgens hoorde ik gepiep en dat was mijn brandalarm. Ik stond op en zag meteen veel rook."

Lees verder onder de tweet:


Al snel nadat het gebeurd was, stond Jessie op straat. Daar stonden veel buurtbewoners, die ook wakker waren geworden van de explosie. "Ik had niet direct door wat er precies gebeurd was, maar potverdikkie, dit had veel erger kunnen aflopen."

De bewoonster zegt geen idee te hebben wie dit gedaan heeft. "Ik heb geen vijanden. Ik denk dat dit uit baldadigheid gedaan is."

Schade
Door de explosie verbrandde de deurmat bij Jessie, ontstond er een flinke scheur boven de voordeur en viel een lamp kapot. Bij de overbuurvrouw in de portiek vloog door de klap de ruit uit de voordeur. 

Weer een autobrand
Er zijn de laatste tijd ook veel autobranden in Oss. Ook zaterdagnacht ging er weer een auto in vlammen op. Dit keer op een woonwagenkampje aan de Singel 1940 1945. De auto was van Lies Kraus. "Mijn man werd wakker van een klap. Toen we gingen kijken zagen we dat mijn autootje in brand stond. De brandweer was er zelfs al bij."

Dit is alles wat er over is van de auto van Lies Kraus (Foto: Imke van de Laar)

De  brandweer kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Of de autobrand verband houdt met de explosie bij het huis aan de Saturnusstraat wordt onderzocht, maar lijkt niet waarschijnlijk. 

Alles kwijt
Lies parkeert haar auto normaal op een andere plek. "Maar daar stonden nu al andere auto's, dus heb ik hem hier neergezet. Stomme pech."

De auto van Lies was niet verzekerd. "Ik ben dus alles kwijt. Vannacht was ik nog in shock maar nu ben ik wel verdrietig." 


Meer over dit onderwerp:
OSS EXPLOSIES SATURNUSSTRAAT VUURWERK