Onrust in Oss duurt voort: weer explosie bij huis, ook auto in vlammen op

OSS - Een huis aan de Saturnusstraat in Oss is zaterdagnacht beschadigd na een explosie. Volgens de politie is er rond drie uur vuurwerk in de portiek van het appartementencomplex gegooid.

Door de knal sprong de ruit in de voordeur en ook een ruit aan de voorkant van het huis. 

Scherven
Volgens een getuige was de ontploffing zo hevig dat sommige scherven 'meters verderop aan de overkant van de straat terechtkwamen'. Verschillende hulpdiensten werden na de explosie opgeroepen. Ook twee ambulances, maar niemand is gewond geraakt. 

De politie doet onderzoek. 

Rootstraat en Zwaluwstraat
Twee weken geleden werd er een paar straten verderop, bij een huis aan de Rootstraat, ook al zwaar vuurwerk 's nachts naar binnen gegooid. Ook daar sprongen ruiten, raakte de voordeur beschadigd en ontstond er grote schade in de hal. 

En begin november was het raak bij een huis aan de Zwaluwstraat in Oss. Daar werd vermoedelijk een Cobra 6 afgestoken. Ook daar klapte de ruit van de voordeur en raakte de gang zwaar beschadigd.

Weer een autobrand
Ook vinden er de laatste tijd veel autobranden plaats in Oss en ook zaterdagnacht ging er weer een auto in vlammen op. Dit keer aan de Singel 1940 1945. Het vuur werd rond halfdrie ontdekt. De brandweer was snel aanwezig, maar kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. Of de autobrand verband houdt met de explosie bij het huis aan de Saturnusstraat wordt onderzocht. 

LEES OOK: Zeven vragen en antwoorden over de autobranden die Oss teisteren, politie doet boekje open

De brandweer kon niet voorkomen dat de auto verloren ging. (Foto: Gabor Heeres/SQ Vision)

 

Meer over dit onderwerp:
OSS EXPLOSIES VUURWERK
Deel dit artikel: