Straatbewoners zijn berken spuugzat: 'Ik was bang dat de boom op mijn huis zou vallen'

11 maart 2019 om 15:10
nl
Bewoners van De Mommers in Waalre zien liever vandaag dan morgen dat de berken in hun straat verdwijnen. Tijdens de storm van afgelopen zondag was een bewoner doodsbang dat de boom voor zijn huis om zou waaien en op zijn huis zou vallen. Iets verderop in de straat werden drie auto's beschadigd door een omgevallen berk.
Profielfoto van Rene van Hoof
Geschreven door

"Ik durfde niet voor in mijn woonkamer te zitten, omdat ik bang was dat de boom voor mijn huis zou omvallen. De takken gingen door de wind flink op en neer. Uit voorzorg heb ik mijn auto een paar straten verderop gezet, bij winkelcentrum De Bus", zegt Janssen, die al 35 jaar in de straat woont.

Al die tijd staat een berk voor zijn woning. Janssen zegt niets tegen bomen te hebben, maar heeft liever dat de berken in zijn straat vandaag dan morgen worden gekapt. 

Schijtduiven
Een buurvrouw een paar deuren verderop is de berken ook beu. "Van mij mogen ze weg, er zitten ook altijd van die schijtduiven in."

Dat de vrees van de bewoners dat de bomen om kunnen waaien niet ongegrond is, blijkt iets verderop in de straat. Daar liggen de takken van een berk die is omgewaaid door de storm. Ook aan de overkant van de straat liggen overal losse afgewaaide takken. 

Bomen vervangen
Janssen heeft al verschillende keren aan de gemeente Waalre gevraagd om de bomen te kappen en er nieuwe boompjes voor in de plaats te planten. Maar volgens hem heeft de gemeente laten weten dat de bomen nog goed zijn. Het wachten is volgens Janssen op ongelukken als er een boom op een huis valt.

Bij de gemeente Waalre was niemand bereikbaar voor commentaar. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!