Tiener die man tegen zijn hoofd schopte op Stratumseind moet half jaar de cel in

11 maart 2019 om 15:47
nl
De 17-jarige jongen uit Eindhoven is maandag veroordeeld tot ruim zes maanden jeugddetentie en jeugd-tbs voor zijn betrokkenheid bij een vechtpartij op het Stratumseind. Hij schopte in juli vorig jaar een man bewust hard tegen zijn hoofd en in zijn gezicht, terwijl het slachtoffer al op de grond lag. De rechtbank ziet dit als poging tot doodslag.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Bij de vechtpartij op het Stratumseind, waren meerdere mensen betrokken. Er werd fors geweld gebruikt.

Botbreuken
Het slachtoffer liep breuken op aan zijn bovenkaak, jukbeen, oogkas en neus. Twee 19-jarige mannen die ook klappen uitdeelden, krijgen drie en vier maanden jeugddetentie. Ook moeten ze beiden tachtig uur werkstraf doen. De mannen komen uit Eindhoven en Enschede,

Een vierde verdachte, van 22 jaar uit Eindhoven, krijgt voor zijn aandeel 76 dagen cel, waarvan 60 voorwaardelijk. Ook moet hij 150 uur werkstraf uitvoeren. 

Ontucht
De verdachten moeten hun slachtoffers ruim 6000 euro schadevergoeding betalen. De 17-jarige kreeg de straf ook voor ontucht met een jonge vrouw en diefstal van haar portemonnee. De 19-jarige Eindhovenaar had zijn ex-vriendin mishandeld. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.