Mirjam (63) zoekt reddende engel die haar uit auto haalde na ongeval: 'Ik wil hem bedanken'

11 maart 2019 om 16:23
nl
De 63-jarige Mirjam Broumels uit Asten-Heusden zal zondagavond 17 februari niet snel vergeten. Op weg vanuit Goes naar huis sukkelde ze achter het stuur in slaap en kwam ze met haar auto op zijn kop in de sloot naast de A58 terecht. Een voorbijganger zag het ongeluk gebeuren en belde meteen het alarmnummer 112. Nu is Mirjam op zoek naar haar reddende engel.
Profielfoto van Corné Verschuren
Geschreven door

Na het ongeval sprong de voorbijganger in de sloot, maakte hij de achterklep van de auto open en hielp de vrouw uit haar auto. De hulpdiensten namen daarna de reddingsactie over. “Ik was al eerder gestopt op een parkeerplaats omdat ik me niet helemaal lekker voelde. Ik heb even wat rondgelopen en een sigaretje gerookt en ben weer doorgereden”, vertelt Mirjam. Bij Hilvarenbeek ging het dus mis. 

Blauwe plekken
De verwondingen van Mirjam vielen achteraf gelukkig mee, maar ze is nu naarstig op zoek naar degene die haar uit de auto heeft gehaald. “Na een grote apk in het ziekenhuis mocht ik weer huis, maar voor hetzelfde geld kon ik het niet navertellen. Nu is het bij spierpijn en flink wat blauwe plekken gebleven.” 

Juiste man, juiste plek
De voorbijganger had al op de ramen van de auto geklopt, waarop de beduusde vrouw de auto ontgrendelde en haar gordel losmaakte. De man haalde de vrouw vervolgens uit de auto. “Het was een man met vriendelijk gezicht en hij droeg laarzen. In de sloot stond een laag water. Ik had er niet in kunnen verdrinken, maar hij was de juiste man op de juiste plek.”

De ergste schrik van het ongeluk is al weggeëbd. Mirjam beseft dat ze het geluk aan haar zijde had. “Ik draag altijd een bedelarmband met vier engeltjes. Verder heb ik altijd een engeltje in mijn broekzak en een engeltje vastgespeld aan mijn blouse. Nu ben ik nog op zoek naar mijn reddende engel bij het ongeluk. Ik wil hem dolgraag bedanken voor zijn kordate optreden.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.