Burgemeester Berry Link van Geldrop-Mierlo treedt af, maar ontkent liefdesaffaire - Omroep Brabant
Video

Burgemeester Berry Link van Geldrop-Mierlo treedt af, maar ontkent liefdesaffaire

11 maart 2019 om 17:45
nl
Burgemeester Berry Link van Geldrop-Mierlo treedt af. Dat laat hij maandagmiddag weten in een verklaring. Hij vindt dat alle ophef die is ontstaan over een mogelijke liefdesaffaire met een ambtelijk medewerkster zijn 'ambt als burgemeester raakt'.
Profielfoto van Jacky Goossens
Geschreven door
Jacky Goossens

In zijn verklaring zegt de burgemeester dat de berichtgeving over zijn vermeende affaire 'zeer onaangenaam is voor iedereen: alle betrokkenen, mijn partner, mijzelf en niet op de laatste plaats de gemeenteraad'.

Wachten op privacy instellingen...

Hij ontkent dat er sprake zou zijn van een liefdesrelatie met een ambtenaar. Het zou niet meer zijn geweest dan 'een nauwe, intensieve en vriendschappelijke samenwerking'. 

Wachten op privacy instellingen...

 

Commotie
Tot slot zegt de burgemeester alle 'commotie te betreuren' en niet langer te kunnen functioneren in de ontstane situatie. "Ik ben daarom tot de conclusie gekomen dat het onvermijdelijk is dat ik als burgemeester aftreed."  

De burgemeester had zich zaterdag op advies van de fractievoorzitters van de gemeenteraad al ziek gemeld. 

Gemeenteraadsvergadering
Maandagavond werd net voor de gemeenteraadsvergadering bekend dat Link zijn functie had neergelegd. Vooraf werd er een verklaring voorgelezen. "We respecteren de keuze van de burgemeester. Als raad en college hebben we afgelopen jaren op een goede wijze samengewerkt.  Wij wensen hem dan ook zakelijk en privé veel sterkte", aldus Frans Stravers plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad. 

De raad vindt dat de problemen van de burgemeester privé zijn. "Het gaat vooral om een persoonlijke kwestie. Het krijgt een andere lading als het om een burgemeester gaat.  En op sommige momenten probeer je mensen te beschermen door zaken in vertrouwen te bespreken. De overgrote meerderheid van de raad heeft besloten om zo te handelen", aldus Stravers.  

Wethouder en loco-burgemeester Marc Jeucken:  Ik zie het als een persoonlijk drama voor de burgemeester. In zijn rol zit je in een glazen kastje en dan wordt alles onder een vergrootglas gelegd."

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

Commissaris van de Koning
Commissaris van de Koning Wim van de Donk laat in een reactie weten het een 'drama te vinden voor de burgemeester, zijn partner en de gemeenteraad'. Van de Donk neemt op korte termijn contact op met de gemeenteraad om te kijken naar een waarnemend burgemeester. Ook zal hij het traject van opvolging in gang zetten. 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.