Jeffrey Herlings zet nu al streep door wereldtitel

11 maart 2019 om 20:13
Jeffrey Herlings. (foto: VI Images)
Jeffrey Herlings. (foto: VI Images)
Motorcrosser Jeffrey Herlings zet nu al een streep door de wereldtitel. De breuk in zijn rechtervoet herstelt goed, maar hij moet nog zeker drie grand prixs overslaan. Dat zei hij tegen de NOS nadat hij op controle was geweest in het ziekenhuis.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Mogelijk kan hij pas in mei bij de Grote Prijs van Lombardije zijn rentree maken. "Door de titel kan een kruis. Het is lastig om te accepteren dat ik dan alleen maar meedoe voor dagsuccessen en het zal moeilijk worden om me te motiveren voor races zonder hoofddoel."

Herlings veroverde vorig jaar met grote overmacht de wereldtitel in de MXGP, de belangrijkste klasse in de motorcross. Hij schreef liefst zeventien van de negentien grand prixs op zijn naam. In januari brak de inwoner van Oploo zijn voet door een valpartij tijdens een training.

'Wil mijn voet langer gebruiken'
''Het was echt lelijk gebroken. Zo erg dat het maar de vraag was of het wel helemaal goed ging komen'', lichtte Herlings toe. ''Voor mij is het nu dus het belangrijkste dat het allemaal goed herstelt, want ik wil mijn voet nog langer gebruiken.''

Racen in Amerika
Het WK van 2019 is al begonnen. De openingswedstrijd in Argentinië werd vorige weekeinde gewonnen door de Italiaan Antonio Cairoli. De Grote Prijs van Nederland in Valkenswaard is 31 maart en die mist Herlings dus ook. Hij overweegt nu als alternatief voor de MXGP dit jaar te racen in de VS. De AMA Nationals zijn populair en sterk bezet. "Dat is een optie. Maar, alleen als ik dan weer helemaal fit ben'', aldus Herlings.

Wachten op privacy instellingen...