Mabel verzamelt 53.000 voetbalplaatjes en doneert die aan kinderziekenhuis: 'Gaf een fijn gevoel'

12 maart 2019 om 17:44
nl
Avonden zat Mabel Willart samen met zes familieleden aan tafel bij haar in Oosterhout om voetbalplaatjes te sorteren. Het resultaat van de uren inspanning is indrukwekkend. "We hebben 177 stapeltjes van ieder 299 plaatjes op volgorde gelegd", vertelt Mabel. Die complete sets heeft ze maandag afgeleverd bij Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam. Het gaat in totaal om 52.923 voetbalplaatjes.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Ook in Rotterdam waren ze onder de indruk van de verzameling. "Ze krijgen daar van een speelgoedfabrikant wel vaker grote pakketten speelgoed, maar zo'n hoeveelheid van een particulier hadden ze niet eerder gezien", zegt de Oosterhoutse.


Spontane actie
Het was een spontane actie van Mabel om voetbalplaatjes te verzamelen voor de kinderen die in het kinderziekenhuis liggen. "Ik hoorde bij de AH-ruilmiddag een moeder vertellen dat ze twee boeken vol plaatjes ging schenken aan het kinderziekenhuis. Ik vond dat een goed idee en wilde dat ook doen. Ik heb toen een oproep op social media gedaan voor voetbalplaatjes en toen ging het helemaal los."


Vanuit alle kanten kreeg Mabel plaatjes en verzamelboeken. "Van de supermarkt, de NAC-supporters, onbekenden, je kunt het zo gek niet bedenken. De plaatjes bleven maar binnenkomen. Toen moest de halve familie bijspringen om alles op volgorde te leggen."

Wachten op privacy instellingen...



Cadeautje
De grap is dat de moeder die haar inspireerde, helemaal geen verzamelboeken naar het Sophia Kinderziekenhuis ging brengen, maar naar een gewone kinderopvang in de buurt. Afgelopen maandag heeft Mabel haar verzamelproject samen met haar schoonzus naar Rotterdam gebracht. "Bij de kinderen zelf afleveren kan niet in verband met de hygiëne. "De kinderen die daar liggen zijn echt heel ziek en kwetsbaar", licht Mabel toe.

"Kinderen die het ziekenhuis in Rotterdam verlaten of bloedgeprikt hebben, mogen een cadeautje uitkiezen. Eén van die cadeautjes is dan een complete set van 299 voetbalplaatjes plus album", vertelt Mabel trots.

Wachten op privacy instellingen...


En nee, ze droomt nu niet van voetbalplaatjes. "Ik vond het sorteren hartstikke leuk en ook het blij maken van anderen gaf me een fijn gevoel. Bij de volgende verzamelactie ga ik er weer voor." 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.