Man die 17-jarige jongen twee keer in zijn hals stak in Eindhoven krijgt 3,5 jaar cel en tbs

13 maart 2019 om 14:29
nl
Een 39-jarige man moet 3,5 jaar de cel in voor een steekpartij in het centrum van Eindhoven, in augustus vorig jaar. Ook krijgt hij tbs opgelegd. De man stak een 17-jarige jongen meerdere keren in zijn hals met een mes.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De dader had in augustus 2018 zijn fiets uitgeleend aan de jongen. Ze hadden afgesproken in het centrum van Eindhoven om de fiets terug te krijgen. Toen het slachtoffer de fiets overhandigde, stak de man hem twee keer in zijn hals. Bij het steken raakte hij een slagader. Het slachtoffer moest met spoed in het ziekenhuis geopereerd worden. 

Noodweer
Volgens de dader was er sprake van noodweer, want hij dacht dat het slachtoffer een pistool in zijn tas had. Volgens hem zou het slachtoffer het pistool uit zijn tas pakken.

Op de camerabeelden is hier niets van te zien en de rechtbank gelooft dit verhaal niet. Ook geeft de rechtbank aan dat er op de camerabeelden te zien is dat de 39-jarige man het mes al in zijn hand had tijdens de overdracht van de fiets. 

Veel publiek
De steekpartij in augustus vond in de middag plaats. Er waren toen veel mensen in de stad die het gezien hebben. Het slachtoffer heeft ernstige lichamelijke klachten aan de steekpartij overgehouden.

De dader gaat niet voor het eerst de fout in. Hij heeft al meerdere gevangenisstraffen uitgezeten voor geweldsdelicten. Volgens een psycholoog lijdt de man aan een stoornis en daarom is hem ook tbs met dwangverpleging opgelegd. Ook moet hij het slachtoffer een schadevergoeding van 15.000 euro betalen. 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.