Man stak uit frustratie tientallen banden lek in Berghem, justitie eist taakstraf van 240 uur

13 maart 2019 om 19:59
Een van de lek gestoken autobanden in Berghem. (Archieffoto)
Een van de lek gestoken autobanden in Berghem. (Archieffoto)
Tegen de man die in 2015, 2016 en 2017 tientallen autobanden lekstak in Berghem, is woensdag 240 uur taakstraf geëist. In de rechtbank van Den Bosch vertelde de 'bandenprikker' dat hij spijt had van zijn daad, die hij uit frustratie had gepleegd.
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door

De 42-jarige man sloeg vooral toe in de nacht van 26 juni 2016. Tientallen banden prikte hij lek met een mes. "Ik zat in die periode niet goed in mijn vel. Ik was gefrustreerd, op mijn werk liep het niet goed en er waren financiële problemen."

Nietig flatje
Als hij tijdens avondlijke wandelingen met zijn vrouw door buurten liep waar de mensen het, zoals hij het zag 'beter voor elkaar hadden', liep de spanning hoog op. "Zij hadden iets wat wij nastreefden, maar niet konden krijgen. Wij woonden in een nietig flatje, zij in mooie huizen."

Wachten op privacy instellingen...

 

De man stond terecht voor het vernielen van meer dan veertig auto's. De totale schade bedroeg 3000 euro. Daarvan moet hij volgens de eis van het Openbaar Ministerie (OM) ruim 2200 euro betalen aan de slachtoffers. Als de man binnen twee jaar weer gepakt wordt voor hetzelfde vergrijp, dan wil het OM dat de man een maand achter de tralies verdwijnt.

Wachten op privacy instellingen...