Virgil van Dijk is goud waard voor Liverpool in Champions League door rake kopbal

13 maart 2019 om 22:52
Bredanaar Virgil van Dijk heeft er met een rake kopbal en een assist voor gezorgd dat Liverpool door is naar de kwartfinale in de Champions League. De Engelse ploeg schakelde woensdagavond Bayern München uit. Centrale verdediger Van Dijk kopte na 69 minuten de 1-2 tegen de touwen, waarmee hij de wedstrijd in het slot gooide. Uiteindelijk won Liverpool het duel met 1-3.
Profielfoto van Job Willemse
Job Willemse

Van Dijk was al belangrijk bij de eerste Liverpool-goal. Na 26 minuten kwamen The Reds op 0-1 in Duitsland, waarmee de belangrijke uitgoal binnen was. De Bredase verdediger gaf van achteruit een goede lange bal, die uiteindelijk door aanvaller Sadio Mané knap werd binnengeschoten.

Rake kopbal
Bayern kwam nog voor rust langszij en leek zelfs nog op voorsprong te komen, maar zover kwam het niet. Na 69 minuten, nadat Liverpool al langer aandrong, was het uiteindelijk dus Van Dijk die de wedstrijd in het slot gooide met een goede kopbal uit een corner.