TOP Oss legt stadionverboden op aan acht relschoppers

14 maart 2019 om 15:35
nl
Acht fans van TOP Oss krijgen een stadionverbod voor onbepaalde tijd voor het veroorzaken van ongeregeldheden tijdens het thuisdeal met FC Twente van afgelopen weekend. Ze mogen geen enkele wedstrijd meer bezoeken van hun club. Er loopt nog een vervolgprocedure waarin wordt bekeken of ze ook voor stadions van andere clubs een verbod krijgen.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door

Fans van TOP Oss lieten zich van hun slechte kant zien tijdens het duel tegen de Tukkers. Na de 0-2 van de bezoekers zorgden de supporters voor grote onrust achter het doel van FC Twente. Eerst probeerde een groep de reclameborden achter het doel van FC Twente-goalie Joël Drommel om te trekken. 

Nadat de groep daar weg ging, rende ze richting de fans van FC Twente. De wedstrijd werd tijdelijk gestaakt door arbiter Allard Lindhout. Trainer Klaas Wels en aanvoerder Bryan Smeets probeerden de supporters vervolgens te kalmeren.

Wachten op privacy instellingen...

Relschoppers uit België
Een deel van de rellende supporters kwam uit België, het waren fans van Lommel. Die relschoppers zijn nog niet getraceerd. "Onze eigen fans kennen we, maar die uit België niet. Samen met Lommel kijken we naar de rol van hun fans", vertelt een woordvoerder van TOP Oss.

De acht fans van TOP Oss zijn op basis van camerabeelden geïdentificeerd. Het onderzoek loopt nog, mogelijk volgen er meer stadionverboden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.