Indoor Brabant live bij Omroep Brabant

16 maart 2019 om 12:58
nl
De wereldtop van de paardensport is dit weekend te bewonderen in Den Bosch. Zaterdag is in de Brabanthallen de derby Van Schijndel Bouwgroep Prijs. Omroep Brabant deed zaterdagavond live verslag via televisie, website en apps.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

De derby was live bij Omroep Brabant te volgen.

Aan het begin van de avond zorgden de springruiters voor het spektakel. Ze moeten tijdens de Van Schijndel Bouwgroep Prijs (derby) hun paarden zo snel mogelijk over de verschillende hindernissen krijgen.

Minderhoud naast het podium in
’s Middags gingen de beste dressuurruiters van de wereld met elkaar de strijd aan tijdens de FEI Dressage World Cup Freestyle. Dressuurruiter Hans Peter Minderhoud greep naast een podiumplaats. De 45-jarige Zeeuw eindigde als vierde in de kür, nadat hij donderdag al vijfde was geworden in de Grand Prix. De zege in de wereldbekerwedstrijd ging een tikkeltje verrassend naar de Deen Daniel Bachmann Andersen, die met Blue Hors Zack de Duitse vrouwen aftroefde.
LEES OOK: Indoor Brabant verwacht als The Dutch Masters meer internationaal aanzien

De Deen kwam tot een score van 84,890 procent, net iets meer dan Helen Langehanenberg die met Damsey FRH als tweede eindigde (84,875). Veelvoudig olympisch kampioene Isabell Werth, winnaar van de Grand Prix in Den Bosch, werd met Emilio derde (82,930). Minderhoud kwam met zijn paard Glock's Dream Boy tot 81,635. Hij heeft zich als enige Nederlander geplaatst voor de wereldbekerfinale van komende maand in Göteborg.

Scholtens zevende
Emmelie Scholtens eindigde met Apache als zevende (80,430), Anne Meulendijks werd achtste met MDH Avanti (79,840).

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.