Premier Mark Rutte krijgt 'onbreekbaar' vaasje tijdens bezoek aan Eindhoven - Omroep Brabant
Video

Premier Mark Rutte krijgt 'onbreekbaar' vaasje tijdens bezoek aan Eindhoven

17 maart 2019 om 18:00
nl
Er is flink de draak mee gestoken. De uitspraak van premier Mark Rutte dat Nederland 'teer' is en een 'vaasje dat door 17 miljoen gewone en bijzondere mensen wordt vastgehouden'. De premier kwam zondag in Eindhoven op bezoek en kreeg van zijn eigen VVD een 'onbreekbaar' 3D-geprint vaasje.
Profielfoto van Alice van der Plas
Geschreven door

"Het is een beetje Brabantse humor", zegt VVD-gedeputeerde Christophe van der Maat. "We willen de onbreekbaarheid laten zien van onze provincie."

Rutte: "Ik praat al een tijdje over Nederland als een breekbaar vaasje en je ziet in Engeland, als je het uit je handen laat vallen met de Brexit, hoeveel schade je kunt aanrichten. Om dan een onbreekbaar vaasje te krijgen, is heel leuk, met alle prachtige techniek uit deze regio."

Bekijk de video en lees daarna verder.

Wachten op privacy instellingen...

'We komen helpen'
Maar het aanbieden van het vaasje in het Philips Museum is natuurlijk ook een verkiezingsding. Lokale provinciale partijen zijn soms geërgerd door de aanwezigheid van landelijke kopstukken tijdens provinciale verkiezingen. En zo krijgt ook de aanwezigheid van Mark Rutte in het museum zondag flinke aandacht. Maar aandacht stelen, doet hij niet, vindt hij.

"Als ik landelijke verkiezingen heb, komt hij helpen", zegt Rutte, wijzend op provinciebestuurder Van der Maat. "Als er verkiezingen zijn in de gemeente, gaan we allebei helpen. Het onderstreept ook het feit dat we elkaars telefoonnummer hebben. Dat betekent dat als er dingen spelen in Brabant waar ik of mijn collega's in Den Haag kunnen helpen, we ook snel kunnen schakelen."

Ondermijning belangrijk issue
Eén van de belangrijke issues in Brabant is ondermijning door criminelen in Brabant, vindt Rutte. "We zijn een topprioriteit aan het maken van dit probleem, we hebben er extra geld voor uitgetrokken."

Volgens Van der Maat wil de provincie flink investeren in slimme opsporingstechnieken. "Andere stappen zijn dat we een ondermijningsfonds willen oprichten. Bijvoorbeeld daar waar motorbendes een gebouw willen kopen en de gemeente net niet genoeg geld heeft om ertussen te springen, dan staan wij er om te helpen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.