Video

Uitkijken naar verdachte schietpartij niet meer nodig, Gökmen T. zit vast

18 maart 2019 om 18:34
nl
De man die wordt verdacht van de dodelijke schietpartij, maandagmorgen in een tram in Utrecht, is in die stad opgepakt. Dat werd aan het begin van de avond gemeld op een persconferentie van politie, justitie en de gemeente. Het bloedige incident leidde onder meer in Brabant tot veel politie-activiteiten.
Geschreven door

Op verschillende plekken in de provincie, zoals de snelwegen A2, A50 en A58, reden of stonden extra politieauto's om naar de man uit te kijken. Op de grote stations werd extra gepatrouilleerd.

Drie doden bij schietpartij
Eerder op de dag gaf de politie een foto vrij van de 37-jarige Gökmen T. Hij zou de man zijn geweest die rond kwart voor elf maandagmorgen in een tram op het 24 Oktoberplein in Utrecht schoten loste. Hierbij kwamen drie mensen om het leven en raakten vijf mensen anderen gewond. Behalve Gökmen werden nog twee verdachten opgepakt, zij zouden betrokken zijn geweest bij de gebeurtenissen.

Een woordvoerder van de politie Zeeland-West-Brabant zei dat zijn team na de melding van de schietpartij ‘meer alert’ was dan gebruikelijk. Een zegsman van de politie Oost-Brabant wilde niet ingaan op eventuele maatregelen. Toch was de extra bewaking op sommige plaatsen goed zichtbaar zoals uit onderstaande video blijkt.

Inbraak vrachtwagen Best
Volgens diverse media kwam T. al eerder in aanraking met de politie. Zo stond hij in februari 2012 voor de rechter vanwege een inbraak in een vrachtwagen in Best.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.