Politieman in opleiding ontslagen om zijn rol bij de rellen na NAC Breda - Willem II

19 maart 2019 om 16:27
nl
Een politiemedewerker in opleiding wordt ontslagen vanwege zijn betrokkenheid bij de rellen rondom de voetbalwedstrijd NAC Breda – Willem II. Een tweede medewerker is voorwaardelijk ontslagen. Dat heeft de politie besloten na onderzoek.
Profielfoto van Jesse van Kalmthout
Geschreven door
Jesse van Kalmthout

Op zondag 21 oktober zorgde een groep NAC-aanhangers na de Brabantse derby buiten het stadion voor ongeregeldheden. De mobiele eenheid greep in, waarna de groep zich tegen de ME'ers keerde. Relschoppers gooiden met stenen en sloegen agenten en paarden met broekriemen en kettingen. Ook trokken ze agenten van hun paard.

Twee agenten raakten hierbij lichtgewond. Die middag kon de politie al vijf supporters aanhouden. Uiteindelijk kwam het aantal aanhoudingen op ruim 30, onder wie ook zeven supporters van rivaal Willem II.

Politiemannen tussen relschoppers
Al snel werd duidelijk dat de twee eerder genoemde politiemedewerkers zich tussen de groep bevonden en meteen werd een intern onderzoek gestart. Uit dit onderzoek bleek dat de medewerker in opleiding zich schuldig heeft gemaakt aan strafbare feiten. Volgens de politie heeft de man 'deelgenomen aan de ordeverstoringen'.

De andere medewerker wordt verdacht van ernstig plichtsverzuim. Hij heeft geen strafbare feiten gepleegd, maar door zijn aanwezigheid heeft hij de integriteit en betrouwbaarheid die gesteld wordt aan politiemensen ernstig geschaad, zo meldt de politie

'Disciplinair gestraft'
“Zijn werkgever vond zijn gedrag niet passend en heeft hem daarom disciplinair gestraft met een voorwaardelijk ontslag”, vertelt Enny de Wit van de politie Zeeland-West-Brabant. “Hier geldt een proeftijd van twee jaar. Als hij binnen die periode opnieuw in de fout gaat, kan hij worden ontslagen.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.