's Nachts om kwart voor vier stopten zes gemeenten met tellen

21 maart 2019 om 04:02
nl
Zes gemeenten zijn afgelopen nacht rond kwart voor vier 's nachts gestopt met tellen. Hierdoor kwamen de uitslagen van gemeenten Geertruidenberg, Dongen, Loon op Zand, Hilvarenbeek, Oirschot en Geldrop-Mierlo te laat binnen. Rond het middaguur was pas de hele Brabantse uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen bekend.
Profielfoto van Sandra Kagie
Geschreven door

De uitslag van Geldrop-Mierlo kwam uiteindelijk om zes uur donderdagochtend binnen. Later volgden ook Dongen en Hilvarenbeek. En rond het middaguur waren ook de uitslagen van Geertruidenberg, Loon op Zand en Oirschot bekend. Onder andere door de hoge opkomst en fouten in de telling ging het bij die gemeenten mis bij het vaststellen van de definitieve uitslag.

Wachten op privacy instellingen...

Teleurgesteld
Onze verslaggever op het provinciehuis in Den Bosch liet rond vier uur woensdagnacht weten dat verschillende partijen teleurgesteld zijn over het uitblijven van een compleet beeld. Dat geldt bijvoorbeeld voor de PvdA. De partij zweeft tussen drie en vier zetels.

Teleurstelling ook bij de ChristenUnie-SGP die nu op één zetel staat. Maar die zetel zou de partij nog kunnen kwijtraken wanneer alle stemmen geteld zijn. Lokaal Brabant zou nog een zetel kunnen winnen. Terwijl het CDA nog een zetel kan kwijtraken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.