24 auto’s in beslag genomen en 90.000 euro geïnd bij grote politiecontrole Den Bosch

DEN BOSCH - Bij een grote politiecontrole in Den Bosch zijn donderdag 24 auto's in beslaggenomen. Ook werd zo'n 90.000 euro aan openstaande boetes geïnd. De controle, waar ook de Belastingdienst bij betrokken was, vond plaats op de oude personeelsparkeerplaats van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Er werden meer dan vijftig boetes uitgedeeld. Zo werd er onder meer iemand aangehouden omdat de auto te donkere ruiten had, kregen zeven automobilisten een boete omdat ze aan het bellen waren achter het stuur en waren acht vrachtwagens te zwaar beladen.

Geiten zonder oorlabel
Opvallend was dat een automobilist werd aangehouden omdat hij zijn vee niet op de juiste manier vervoerde. Hij had namelijk 48 geiten bij zich die geen oorlabel hadden, terwijl dit wel verplicht is. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit deelde een boete uit.

Vierentwintig auto's in beslag genomen
De eigenaars van de auto's die in beslag werden genomen, hadden nogeen belastingschuld openstaan. Zestien van die vierentwintig auto’s zijn meteen afgevoerd, en de andere bestuurders krijgen nog een paar dagen de tijd om de boete te betalen.

Meer over dit onderwerp:
POLITIECONTROLES DEN BOSCH