Crisis bij NAC compleet: assistent-trainer en clubicoon Rob Penders telefonisch ontslagen

22 maart 2019 om 11:00
nl
Rob Penders is ontslagen bij NAC. De assistent-trainer kreeg dit vrijdagochtend telefonisch te horen en is na Mitchell van der Gaag de tweede man die deze week vertrekt bij de hekkensluiter van de eredivisie.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Penders kreeg nog wel een andere functie aangeboden, maar daar bedankte hij naar verluidt voor. Het ontslag van Penders komt waarschijnlijk doordat de vermoedelijk nieuwe trainer, Ruud Brood, zijn eigen assistent mee wil nemen naar Breda. Daardoor moest er dus iemand weg en die iemand lijkt Penders te zijn geworden.

“Er speelt op het moment zoveel tegelijk dat dit als enige oplossing werd gezien”, aldus een woordvoerder van de club. “Daarnaast wilden we niet het risico lopen dat het eerder uit zou lekken en Rob het via de media moest vernemen”, legt hij uit. “Het is zeker niet zoals het hoort en zeker iemand als Rob verdient dat anders.”

En daarmee komt er nog geen einde aan de onrust in Breda. Maandag werd duidelijk dat hoofdtrainer Mitchell van der Gaag zijn ontslag had ingediend en toen werd er gecommuniceerd dat onder andere Rob Penders tijdelijk de taken van de hoofdtrainer zou overnemen. Penders kreeg vrijdagochtend te horen dat hij niet meer welkom was bij de club uit Breda.

Wachten op privacy instellingen...

Penders heeft zelf kort gereageerd. De voormalig verdediger en clubicoon van NAC vindt het pijnlijk en heeft het moeilijk met het besluit van de club. Penders werd vrijdagochtend gebeld en toen werd hem medegedeeld dat het afgelopen was.

Wachten op privacy instellingen...

Hij had een aflopend contact en was bezig aan zijn vijfde seizoen als assistent-trainer bij NAC. De inmiddels 43-jarige Penders speelde in totaal ruim tien jaar voor de club uit Breda, waarin in 301 wedstrijden in actie kwam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!