Officieel: Ruud Brood volgt Mitchell van der Gaag op en wordt nieuwe NAC-trainer

22 maart 2019 om 11:42
nl
Wat al lang in de lucht hing, is nu ook bevestigd: Ruud Brood is de nieuwe trainer van NAC. De 56-jarige oefenmeester volgt Mitchell van der Gaag op, die vorige week zijn ontslag indiende. Brood tekent een contract tot het einde van het seizoen, waarna de samenwerking vanuit beide kanten wordt geëvalueerd.
Profielfoto van Job Willemse
Geschreven door
Job Willemse

Brood neemt Regilio Vrede mee als assistent-trainer. Beide heren werkten in het verleden al samen bij RKC en Roda JC. Door de komst van Vrede neemt NAC afscheid van de huidige assistenten, Rob Penders en Maurice Verberne. Van Penders werd vrijdagochtend bekend dat hij telefonisch zou zijn ontslagen.

Wachten op privacy instellingen...

De 56-jarige Brood gold vanaf minuut één als gedroomde opvolger van de opgestapte Van der Gaag. Brood heeft een verleden bij NAC, kwam al acht jaar in actie als speler en was vervolgens nog een aantal jaar verbonden aan de club als assistent-trainer en hoofd jeugdopleiding.

De oud-trainer van onder meer RKC en Helmond Sport tekent in eerste instantie een contract tot het einde van dit seizoen.

Bijna onmogelijke taak
NAC staat na 26 wedstrijden troosteloos onderaan in de eredivisie met acht punten achterstand op nummer zeventien De Graafschap. Aan Brood de bijna onmogelijke taak om de club in de eredivisie te houden.

Beide partijen gaan naar alle waarschijnlijkheid aan het einde van het lopende seizoen om de tafel om te kijken of Brood ook volgend jaar aanblijft. Een eventuele degradatie van NAC zou ervoor kunnen zorgen dat Brood zijn ervaring kan inzetten als promotietrainer. Eerder zorgde hij ervoor dat RKC (tweemaal) en NEC promoveerde naar het hoogste niveau in Nederland.

De selectie van NAC is dit weekend vanwege het interlandvoetbal vrij en zal maandag de voorbereiding hervatten op de belangrijke thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo van volgende week zondag. Brood leidt maandag zijn eerste training als NAC-trainer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!