De zon schijnt maar bij de volkstuintjes in Zevenbergen staan de gezichten op onweer - Omroep Brabant

De zon schijnt maar bij de volkstuintjes in Zevenbergen staan de gezichten op onweer

22 maart 2019 om 18:21
Ton Vrins wijst de voetstappen van de inbrekers aan. (foto: Eva de Schipper)
Ton Vrins wijst de voetstappen van de inbrekers aan. (foto: Eva de Schipper)
Het was vrijdag een perfecte dag om te gaan tuinieren zou je denken... Maar de eigenaren van de volkstuintjes in Zevenbergen waren helaas iets minder zonnig gehumeurd. In de nacht van woensdag op donderdag werden vrijwel al hun schuurtjes opengebroken. Bij zeker tien tuinders zijn er dure machines weg en is er elektrisch gereedschap gestolen. De inbraakgolf is helaas een terugkomend fenomeen wat zich bijna elk jaar voordoet.
Profielfoto van Eva de Schipper
Geschreven door

"Hier zie je de voetsporen. Ze zijn niet zo heel groot", wijst Ton Vrins. De inbrekers zijn dwars door zijn tuin gebanjerd. "Hier hebben ze bovenop een jong knoflookplantje gestaan."

Wachten op privacy instellingen...

Zeshonderd euro schade
Ton heeft nog geluk gehad. De dieven hebben zijn schuurtje wel opengebroken, maar er is niets meegenomen. "Ik heb er niets van waarde in liggen." Een aantal andere tuinders heeft helaas minder geluk gehad.

Wachten op privacy instellingen...

"Alle schuurtjes zijn opengebroken. En bij een aantal zijn er dure gereedschappen zoals frezen, pompen en elektrisch handgereedschap gestolen", vertelt Ton gelaten. "Ik heb een man gesproken waar ze de waterpomp van hebben weggehaald. En bij diezelfde man is ook een frees weggehaald om het land te ploegen. Nou dan praat je al gauw over zeshonderd euro aan schade."

Lekker schoffelen
Toch haalt Ton al gauw zijn schouders op. "Ik ben er inmiddels aan gewend geraakt. Het is bijna elk jaar raak. Ik kijk er niet meer van op. Op dit moment vind ik het erger als er over mijn planten wordt gelopen, dan dat mijn schuurtje wordt opengebroken. Zo ver ben ik al", lacht hij. De hobbytuinder laat zich niet kennen. "Ik schoffel gewoon lekker door. Ik gooi de handdoek niet in de ring. Ik blijf de schade herstellen en ik ga gewoon door!"

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...