Pieter van den Hoogenband helpt kinderen een handje: samen pannenkoeken bakken voor senioren

22 maart 2019 om 21:33
nl
Nationale Pannenkoekdag is vrijdagmiddag smakelijk gevierd op nutsbasisschool De Meent in Waalre. De leerlingen hebben samen met Pieter van den Hoogenband verse pannenkoeken gebakken voor senioren. Die kwamen op bezoek voor een lekkere lunch en gezellige middag met de kinderen.
Profielfoto van Collin Beijk
Geschreven door

Als ambassadeur van de Stichting Met je Hart stond de olympisch zwemkampioen al vroeg achter het fornuis met enkele leerlingen. Ook al was het een gezellige chaos in de keuken, samen met zijn bakteam wist Van den Hoogenband een mooi stapeltje pannenkoeken te bereiden.

Hapje eten en met elkaar praten
"Met dit initiatief willen eenzaamheid tegengaan onder senioren. De kinderen bakken voor de ouderen en daardoor vindt er een ontmoeting plaats. Ze kunnen lekker een hapje eten en met elkaar praten." Het is volgens Van den Hoogenband mooi dat een jonge en oudere generatie elkaar zo ontmoeten.

"Het zijn wel heel dikke pannenkoeken hoor en misschien een beetje te bruin, maar als je er genoeg poedersuiker op doet, merk je dat niet", zegt één van de leerlingen. Gelukkig waren er ook enkele moeders thuis aan het bakken zodat iedereen een pannenkoekenlunch kreeg.

Wachten op privacy instellingen...

Dankbaar
Mimi Andriessen zit met een grote glimlach haar pannenkoek te eten en geniet zichtbaar van kinderen om haar heen. "Ik heb een pannenkoek met jam gegeten, hij was heerlijk." Ze vindt de Nationale Pannenkoekdag een prachtig initiatief. "Wij hebben een geweldige middag en de kinderen ook."

Wim Böckling sluit zich daarbij aan terwijl hij zijn pannenkoek met spek opeet. "Ik vind heel belangrijk dat kinderen leren iets voor een ander te doen." De senioren worden ook nog getrakteerd op allerlei optredens tijdens hun pannenkoekenlunch. "De leerlingen hebben echt hun best gedaan!"

Wachten op privacy instellingen...

Stichting Met je Hart
Nutsbasisschool de Meent in Waalre draagt Met je Hart al langer een warm hart toe. Vorig jaar werden al diverse activiteiten georganiseerd om geld op te halen voor de stichting. Het doel van Met je Hart is om ouderen die zich eenzaam voelen weer te laten genieten door bijzondere ontmoetingen te verzorgen.

De school wilde daarom graag samenwerken met de stichting op Nationale Pannenkoekdag. In Brabant werden op 176 scholen pannenkoeken gebakken, maar daar ging het volgens Pieter van den Hoogenband niet om. "Het gaat om de ontmoetingen en gezelligheid. De pannenkoeken zijn bijzaak, al zijn ze wel lekker."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.