Wordt Virgil van Dijk opnieuw de plaaggeest van doelman Neuer? 'Zou leuk zijn'

23 maart 2019 om 17:29
nl
Virgil van Dijk staat voor een mooie uitdaging als het Nederlands elftal het zondag tegen Duitsland opneemt in de EK-kwalificatie. De aanvoerder van Oranje kan doelman Manuel Neuer voor de vierde keer in korte tijd passeren.
Profielfoto van Ramon Min
Geschreven door
Ramon Min

Van Dijk scoorde eind vorig jaar voor Oranje tijdens het thuisduel (3-0) en in de uitwedstrijd tegen de Duitsers (2-2) in de Nations League. Anderhalve week geleden sloeg hij namens Liverpool toe tegen Bayern München (3-1) in de Champions League. "Een doelpunt van mij zou leuk zijn", stelde Van Dijk. "Maar het gaat erom dat we winnen."

Geen goed gevoel
Van Dijk heeft geen bijster goed gevoel overgehouden aan het gewonnen eerste duel in de EK-kwalificatie van donderdag met Wit-Rusland (4-0). Daarin droeg hij voor de 25ste keer het shirt van het Nederlands elftal en maakte hij Oranje's vierde treffer door een voorzet van Memphis Depay hard tegen de touwen te koppen.

"Wij weten wat er beter moet", zegt Van Dijk. "Wit-Rusland kreeg een paar goede kansen. Betere ploegen straffen dat af. Duitsland ook. Die ploeg zit misschien niet in de beste fase. Maar ze hebben nog steeds uitstekende spelers."

Extra energie
In die uitwedstrijd tegen Duitsland van vier maanden geleden kwam Oranje erg goed weg. Na een 2-0 achterstand knokte de ploeg van Koeman zich terug tot 2-2. Van Dijk: "Maar we waren toen zeker niet de betere. Wij hadden toen heel veel moeite met de vele positiewisselingen van hen", weet Van Dijk nog.

"We hebben daar van geleerd. We zullen compacter moeten spelen. We zullen weer met z'n allen moeten aanvallen en verdedigen. We zijn een eenheid geworden, daar ligt onze kracht. Nederland tegen Duitsland is een wedstrijd met veel geschiedenis. Dat geeft extra energie. We willen naar het EK en zien
dit als een heel belangrijke wedstrijd."

De EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Duitsland wordt zondag afgewerkt in de Johan Cruijff Arena. Het duel begint om 20.45 uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.