Video

Maanden cel geëist voor rellen na NAC- Willem II

25 maart 2019 om 10:59
nl
Twee NAC-supporters die in de herfst van 2018 betrokken waren bij rellen na de wedstrijd NAC- Willem II, mogen wat het OM betreft een (klein) half jaar de cel in. Het Openbaar Ministerie eiste maandagochtend vijf en zes maanden cel tegen hen. Later op maandag staan nog acht verdachten voor de politie. Die doet aan het einde van de dag uitspraak.
Profielfoto van Marjanka Meeuwissen-Oerlemans
Geschreven door
Marjanka Meeuwissen-Oerlemans

Op 21 oktober 2018 ging het bij het stadion in Breda flink mis na de streekderby tussen NAC en Willem II. In eerste instantie wilden supporters van de beide clubs met elkaar op de vuist. Toen de Mobiele Eenheid, de politie te paard en beveiligers van NAC dat probeerden te voorkomen, richtten de hooligans zich op de politie. Twee agenten raakten gewond toen ze werden geslagen met kettingen en broekriemen. Ook werden stoeptegels uit de grond gehaald, kapotgesmeten en naar de politie gegooid.

In de maanden die volgden werden tientallen supporters opgepakt voor betrokkenheid bij de wantoestanden. In de meeste gevallen ging het om NAC-aanhangers, maar ook in Tilburg werden arrestaties verricht.

Agenten zagen nooit eerder zoveel geweld tegenover politie
Tien agenten waren maandagochtend aanwezig in de rechtszaal. Sommigen van hen verklaarden nog nooit zoveel geweld te hebben gezien tegenover politiemannen- en paarden. Een paar agenten stelden sinds de rellen te twijfelen of ze nog wel agent wilden zijn.

In de rechtszaal werden haarscherpe beelden van de rellen vertoond. Daarop was te zien dat veel relschoppers hun gezichten tijdens de schermutselingen hadden bedekt met sjaals of bivakmutsen.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.