Miljoenen voor extra vrachtwagenparkeerplaatsen langs snelwegen - Omroep Brabant

Miljoenen voor extra vrachtwagenparkeerplaatsen langs snelwegen

26 maart 2019 om 13:31
nl
De vrachtwagenparkeerplaats in Asten is een van de vier parkeerplaatsen die uitgebreid wordt met Europese miljoenen. In totaal is er vier miljoen euro beschikbaar om parkeerplaatsen in Venlo, Asten, Rotterdam en Dordrecht uit te breiden.
Profielfoto van Femke de Jong
Geschreven door

Het extra geld moet voorkomen dat de huidige parkeerplaatsen langs de snelweg overvol raken, waardoor er ook vrachtwagens op de vluchtstrook pauzeren.

Europa vindt het belangrijk dat Europese snelwegen, havens en luchthavens beter toegankelijk zijn voor vervoerders. Deze parkeerplaatsen richting de Rotterdamse haven worden aangesloten op een digitaal netwerk waardoor chauffeurs kunnen zien waar nog parkeerplaatsen zijn.

800 extra parkeerplaatsen
In totaal komen er achthonderd parkeerplaatsen bij. Minister van Nieuwenhuizen is blij met de bijdrage van de Europese Commissie. In Transport Online zegt zij: “We hebben in de buurt van onze grote transportcorridors van en naar de Rotterdamse haven veel behoefte aan extra plaatsen op beveiligde truckparkings met voorzieningen. We ontlasten daarmee de overvolle verzorgingsplaatsen direct aan de snelwegen die alleen bedoeld zijn om kort te parkeren."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.