Video

‘Je kan niet tekort komen, we bakken er minimaal een paar duizend per dag’

28 maart 2019 om 08:04
nl
Een grote trofee op de toonbank, een bakker die het nog steeds niet kan geloven en de eerste klanten voor de deur. Als kersverse winnaar van Het Lekkerste Brabantse Worstenbroodje heeft bakker Lars van Dongen van Bakkerij Leon van Dongen uit Wagenberg een druk dagje voor de boeg.
Profielfoto van Rob van Kaathoven
Geschreven door

Lang nagenieten van de winst is er niet bij, het is alle hens aan dek vandaag. “Je kan niet tekort komen”, vertelt winnaar Lars van Dongen. De oven maakt overuren. “We bakken er minimaal een paar duizend per dag.”

Vaker bekroond
Er staan meer bekers in de bakkerij. Drie planken vol met awards, gewonnen door vader Léon van Dongen. De laatste won hij in 2015.

De winst van gisteren is de eerste sinds zoon Lars de bakkerij van vader Leon van Dongen overnam. “Het is een familierecept, daar is weinig aan veranderd”, toch heeft Lars geprobeerd het worstenbroodje nóg beter te maken. “Aan het handwerk kan je wel het een en ander doen, we hebben geprobeerd het broodje strakker te maken en een mooiere glans te geven, maar de smaak is hetzelfde gebleven.”

Wachten op privacy instellingen...

Worst van kop tot kont
Om halfzeven donderdagochtend opent de bakkerij haar deuren, maar langzaam opstarten is er niet bij. De eerste klanten staan al voor de deur. “Voor dit worstenbrood kom je heel graag vroeg je bed uit”, vertelt een klant. Wat het zo lekker maakt? “Worst van kop tot kont zeggen ze hier altijd op Wagenberg. Lekkere worst, lekker gehakt en lekker gekruid.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.