Maarten van der Weijden: 'In tegenstelling tot kankerpatiënten heb ik wel een tweede kans' - Omroep Brabant

Maarten van der Weijden: 'In tegenstelling tot kankerpatiënten heb ik wel een tweede kans'

28 maart 2019 om 09:46
nl
“Het was zwaar, maar ik ben weer helemaal hersteld. Het financieren van twaalf kankeronderzoeken, wat we met de opbrengst van vorig jaar hebben gedaan, geeft kracht.” Dat is de motivatie voor Maarten van der Weijden uit Waspik om opnieuw een poging te doen om de Elfstedentocht te zwemmen.
Profielfoto van Merel de Leuw
Geschreven door
Merel de Leuw

Vorig jaar haalde hij de eindstreep net niet. Na 163 kilometer moest hij opgeven. Toen een teleurstelling, maar nu kijkt hij er positief op terug. “De mooiste reacties waren van de kankerpatiënten die zeiden dat ze het heel fijn vonden dat ik het niet heb gehaald. Het laat zien dat je iets heel graag wilt, maar dat je dat niet altijd haalt. Het is vergelijkbaar met hun situatie”, vertelt Van der Weijden in het radioprogramma Wakker! op Omroep Brabant.

Tweede kans
“In tegenstelling tot kankerpatiënten heb ik wel een tweede kans. Dus die pak ik met beide handen aan.” Dit jaar wil hij het niet alleen doen. Vorig jaar konden er geen andere zwemmers meedoen, omdat de waterkwaliteit te slecht was. Dat gaan we dit jaar anders doen.”

Een groot deel van de ruim vijf miljoen euro die werd opgehaald, kwam ook van de 'meezwemmers' af. “Dit jaar kunnen mensen in Stavoren een stukje mee zwemmen, op zaterdag 22 juni.

Wachten op privacy instellingen...

Van de Weijden hoopt dat het zwemmen van de Elfstedentocht een jaarlijks evenement wordt. Al gaat hij dan zelf niet meedoen. “Voor mij is het de laatste keer. Ik hoop dat ik het stokje door dan geven aan het publiek en dat hij het laten voortbestaan.”

De tocht wordt dit jaar van 21 tot 24 juni gezwommen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.