Open Huizen Dag: dé buitenkans om een kijkje te nemen in deze opvallende huizen - Omroep Brabant

Open Huizen Dag: dé buitenkans om een kijkje te nemen in deze opvallende huizen

30 maart 2019 om 11:05
nl
Het is weer Open Huizen Dag. Deze zaterdag kun je weer binnengluren bij duizenden huizen in onze provincie. Een overzichtje van de meest opvallende.
Profielfoto van Raymond Merkx
Geschreven door

Bungalow voor een prikkie
Krijg je van de bank maar een kleine hypotheek? Een van de goedkoopste huizen is deze bungalow, op vakantiepark Stille Wille, vlakbij Middelbeers. Voor 125.000 euro heb je hem al. Het gebouw is volledig van hout. En: je mag ook gebruikmaken van het zwembad en de tennisbaan van het park.Schoenenwinkel
Hou je van klussen? Dan kun je deze voormalige schoenenwinkel in Sint Anthonis kopen. Je mag een gedeelte van de winkel uit 1984 ombouwen tot huis. Ook mag je een winkeltje starten. Vanaf 148.000 euro kun je al aan de slag. Heel misschien krijg je nog wel wat verdwaalde klanten aan de deur, op zoek naar maatje 42.

Bijna twee miljoen
Misschien heb je nog twee miljoen liggen. Dan kun je kiezen voor dit luxe huis aan de parade in Den Bosch. Het grenst aan de stille binnentuin van de Sint Janshof. Je krijgt er ook nog twee parkeerplaatsen bij. Met een vraagprijs van 1.975.000 euro lijkt het wel het duurste huis dat meedoet aan de Open Huizen Dag in onze provincie.


Achttien kamers
Als je vaak gasten over de vloer hebt, zou je dit huis in Oostelbeers kunnen overwegen. In dit huis kun je verdwalen. Het heeft totaal achttien kamers, waarvan tien slaapkamers. Ook heeft het een binnentuin. Bovendien kun je er een Bed en Breakfast starten. Zo kun je de vraagprijs van 689.000 euro misschien terugverdienen.

 

Groene vingers
Mooi groen is niet lelijk. Je moet groene vingers hebben voor dit pand, dat dan weer wel. Dit huis in Tilburg staat te koop voor 479.000 euro. Bovendien heb je ook nog een achtertuin met, jawel, ook daar een klimop.


Zo rood als een vuurtoren
De huidige eigenaar houdt van felle kleuren, dat is duidelijk. De buurman heeft een andere smaak. Hij trok letterlijk een (grijze) grens. Het huis in Breda is rond 1850 gebouwd en in de loop der jaren flink verbouwd en gemoderniseerd. Het staat te koop voor 399.000 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.