Vrees voor nieuwe files op A27 door wegverbreding, gemeenten sturen brandbrief naar provincie

28 maart 2019 om 13:46
Het knooppunt bij Raamsdonksveer. (Foto: Raoul Cartens)
Het knooppunt bij Raamsdonksveer. (Foto: Raoul Cartens)
De wegen in Brabant worden de komende jaren uitgebreid. Het gaat onder meer om de A27 ten noorden van knooppunt Hooipolder en de A58 ten oosten van knooppunt Galder. De wegverbreding is hard nodig, maar de gemeenten Breda, Geertruidenberg en Oosterhout zijn bang dat daarna wel een nieuw knelpunt ontstaat.
Profielfoto van Malini Witlox
Geschreven door
Malini Witlox

Staan we straks in de file tussen Hooipolder en Sint Annabosch? "Door de capaciteitsuitbreiding op de aangrenzende rijkswegen ontstaat er een nieuwe bottleneck op de A27 tussen die twee plekken", schrijven de gemeenten in een brief aan de provincie. Daar heeft de A27 maar twee rijstroken, terwijl er op de andere plekken dan drie rijstroken zijn.

Lokale wegen
De gemeenten willen dat ook het zuidelijke deel van de A27 op de schop gaat. Verder vragen ze aandacht voor drukte op de lokale wegen. "Verkeer dat via de A27 zou moeten rijden, rijdt nu via de lokale, parallelle wegen. Dit leidt ook tot knelpunten op het gebied van leefbaarheid en doorstroming."

Knooppunt Hooipolder wordt drie jaar eerder onder handen genomen dan eigenlijk was bedacht. In 2022 wordt een begin gemaakt met het aanpakken van het knooppunt. Het nieuwe knooppunt moet nu in 2026 klaar zijn.

Wachten op privacy instellingen...