Wilde achtervolging na beroving eindigt met crash op Merwedebrug

28 maart 2019 om 15:38
nl
Een wilde achtervolging van de politie is donderdagmiddag geëindigd in een botsing op de Merwedebrug. Niemand raakte gewond. De politie heeft twee mannen aangehouden.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

Rond halfdrie kreeg de politie melding van een beroving op de Boterstraat in Werkendam. Twee mannen zouden van een vrouw een pinpas hebben gestolen. De verdachten waren gevlucht in een huurauto. Agenten die het verdachte voertuig zagen rijden zetten meteen de achtervolging in.

Merwedebrug
De mogelijke daders reden met hoge snelheid de A27 op richting Utrecht. Meerdere politiewagens probeerden de auto in te sluiten. De verdachten scheurden over de vluchtstrook tot het moment dat ze moesten invoegen tussen het spitsverkeer.

Op de Merwedebrug kon het tweetal met hulp van andere weggebruikers tot stoppen worden gedwongen. Ze blokkeerden de rijstroken en lieten de snelheid zakken.

Op de rem
De chauffeur van een busje dat voor de verdachten reed, trapte hard op de rem zodat de verdachten achter op zijn trekhaak zouden knallen. De agenten sprongen vervolgens uit hun auto om de mannen in te rekenen. Een van de verdachten gaf zich niet gewonnen. Hij probeerde nog weg te komen door op een agent in te rijden. De agent sprong nog net op tijd weg.

Agenten hielden de twee mannen aan. Het gaat om twee mannen uit Frankrijk van 32 en 38 jaar. De mannen zijn aangehouden verdacht van diefstal, poging doodslag op een agent en verschillende verkeersovertredingen.

Schade
Op de brug ontstond veel schade aan onder andere een politieauto en overlast voor het verkeer. Er werd tijdelijk een omleiding ingesteld. De politie zou graag dashcambeelden ontvangen van de achtervolging. Dit kan helpen bij het onderzoek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.