Jongens van 12 en 13 opgepakt vanwege dreigtelefoontje Albert Heijn XL Woensel

29 maart 2019 om 14:12
nl
De politie heeft vrijdagmorgen twee jongens van 12 en 13 jaar opgepakt vanwege de telefonische bedreiging van de Albert Heijn XL in winkelcentrum Woensel donderdagavond. De politie wist te achterhalen vanaf welk telefoonnummer was gebeld en kwam ze met enig speurwerk bij het jonge duo terecht.
Profielfoto van Bert van Doorn
Geschreven door

Aan het einde van de ochtend werd het tweetal opgepakt. Beide jongens zitten vast en worden uitgebreid verhoord. Het is nog niet duidelijk waarom de twee het dreigtelefoontje hebben gepleegd. In het telefoontje zou zijn gedreigd met een bloedbad.

Ouders geïnformeerd
De ouders van de jongens zijn geïnformeerd. Het is uiteindelijk aan een jeugdofficier van justitie om te bepalen of ze worden vervolgd of voor een alternatieve straf in aanmerking komen.

Het dreigement aan het adres van de winkel was donderdagavond zo verontrustend dat de politie besloot de Albert Heijn XL te ontruimen. Klanten moesten hun boodschappen laten staan. Het personeel werd naar huis gestuurd en de parkeerplaats van de supermarkt werd ontruimd. Later op de avond is nog een agent van Team Explosieven Verkenning de supermarkt ingegaan.

Weer open
De Albert Heijn XL in winkelcentrum Woensel is vrijdagochtend gewoon opengegaan. De politie hield nog wel een oogje in het zeil bij de supermarkt.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.