Leerlingen vinden zelf vervanger voor hun zwangere juf Lieke en blijven bij elkaar in de klas

29 maart 2019 om 16:21
De kinderen van De Ontdekking
De kinderen van De Ontdekking
De leerlingen van Kindcentrum De Ontdekking in Den Bosch hebben een vervanger gevonden voor juf Lieke. Zij gaat 1 april met zwangerschapsverlof en het zag ernaar uit dat de klas zou worden opgedeeld. Met de komst van meester Marc kunnen de kinderen van groep 5-6 nu opgelucht ademhalen.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

De leerlingen stuurden in maart een noodkreet de wereld in: “Wij zoeken een nieuwe juf of meester. Als we geen nieuwe juf of meester vinden, worden we opgedeeld of kunnen we niet alle dagen naar school.” De leerlingen stelden samen een lijstje op waarin de eisen stonden waar de juf of meester aan moest voldoen.

Zes leerkrachten hadden gereageerd op de vacature. Marc is uiteindelijk gekozen. De eerste twee weken wisselt hij de lessen nog af met een andere docent. Daarna zal hij vijf dagen per de week voor de klas staan.

'Hij is leuk'
Juf Lieke kan met een gerust hart van haar zwangerschapsverlof gaan genieten. Ze is enthousiast over haar vervanger. “Hij is superleuk! Hij reageerde zelf heel leuk op onze vacature. De oproep heeft dus echt geholpen.”

Ze vonden het erg spannend.

De kinderen wilden graag een leraar die ook op hun juf Lieke leek. En dat is gelukt. “Ik denk wel dat hij op mij lijkt. Maar hij is wel twintig jaar ouder.” De kinderen hebben hun nieuwe meester al ontmoet en dat ging erg goed. “Ze vonden het erg spannend. Ze hebben nu ineens een meester, maar dat wilden ze ook.”

Tosti-ijzer
Juf Lieke had in de klas een belangrijk ritueel. Ze maakten in de klas af en toe een tosti. Omdat de kinderen zo goed geholpen hebben bij de zoektocht naar een vervanger, heeft de directeur van de school de klas een nieuw tosti-ijzer cadeau gegeven. Nog een voordeel van de nieuwe meester is dat hij het ritueel voort kan zetten. “Meester Marc houdt van tosti’s.”

Kinderen blij, ouders blij, wij blij.

Mooi afscheid
Juf Lieke had vrijdag haar laatste werkdag en ze heeft een mooi afscheid gekregen. “Ik ben enorm verwend. Ik heb heel veel cadeaus gekregen.” Zelf is ze ook erg blij dat er een vervanger is geregeld voor haar klas. “Kinderen blij, ouders blij, wij blij.”

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...