Het is 1 april, dit zijn de opvallendste grappen op een rijtje

1 april 2019 om 08:49
nl
Het is 1 april en dat betekent dat er weer grappen worden uitgehaald. Ben jij al ergens ingetrapt? In Brabant hebben ze de lolbroek aangetrokken. We zetten de meest opvallende grappen op een rijtje.
Profielfoto van Eva van der Weele
Geschreven door
Eva van der Weele

ZooParc Overloon ontvangt op 1 april een nieuwe mannetjes giraffe. Ze hebben alleen een klein probleem, de vrachtwagen met de transportkist is te groot om in het park te komen. De dierentuin is nu op zoek naar twintig sterke vrijwilligers die samen de transportkist naar de giraffevlakte kunnen tillen. Zou jij hier intrappen?

Wachten op privacy instellingen...

Bruce Springsteen ereburger
Wist jij het al? Bruce Springsteen is benoemd tot ereburger van Valkenswaard. Dit gebeurde in het bijzijn van zijn vrouw Patti en dochter Jessica Rae. Burgemeester Anton Ederveen, goede bekende van de familie, benoemde hem in de raadzaal. Springsteen is regelmatig in Valkenswaard omdat zijn dochter professioneel springruiter is en rijdt bij de stal van Jan Tops.

Als kers op de taart geeft Springsteen ook een solo-optreden voor 250 inwoners van Valkenswaard. Afgelopen week kon je je daarvoor aanmelden. Op 1 april hoor je of je een van de gelukkige bent.

Wachten op privacy instellingen...

Enthousiaste overwegbewakers
Fietsersbond en ProRail kwamen vorige week met een opvallende vacature. Ze zoeken enthousiaste overwegbewakers voor 28 á 32 uur in de week. In Nederland zijn er namelijk nog steeds 100 onbeveiligde overwegen.

Met je nieuwe baan ga je passerende fietsers helpen veilig de spoorwegovergang over te gaan. Met vlagsignalen wordt aangegeven of de overgang veilig overgestoken kan worden.

Vooruitdenken is een pré en je moet in het bezit zijn van een fiets, zonnebril en regenpak. Hiervoor krijg je onder meer een veiligheidstraining en een vlaginstructie terug.

Wachten op privacy instellingen...

Roos door het dak
Keijsers Rozen uit Veldhoven heeft wel een heel bijzondere roos. Een roos met een lengte van 6,43 meter. Door gebruik te maken van de nieuwste technieken en met ondersteuning van een niet nader te noemen Veldhovens technologie bedrijf is deze mijlpaal bereikt.

De roos is daarom ook gedoopt als ‘Brainport roos’. Omdat de roos nu door het dak groeit gaan ze hem knippen en kun je de roos, heel toevallig, op 1 april bewonderen in de Rozenwinkel.

Wachten op privacy instellingen...

Metro in Breda
In Breda komt een metrolijn. I Love Breda gaat de nieuwe metrolijn aanleggen. Want hoe fijn zou het zijn als je voor 0,83 cent binnen acht minuten van het Ginneken naar de Haagse Beemden kan.

Volgens deze berichten moeten we nog even wachten op de metrolijn. In 2030 gaan ze bouwen en in 2035 moet de eerste metro gaan rijden.

Wachten op privacy instellingen...

Eigen helikopter
Een helikopter om hennepkwekerijen op te sporen of stropers of inbrekers aan te pakken. Superhandig! In Moerdijk hebben ze op 1 april de beschikking over een helikopter, beweert buitengewoon opsporingsambtenaar Jeff Martens.

Wachten op privacy instellingen...

Kleurindeling Jumbo
Supermarkt Jumbo gaat een nieuwe winkelindeling testen: producten op kleur. Er is volgens de supermarktketen uit Veghel geluisterd naar adviezen van Marie Kondo. Want sorteren en vinden op kleur werkt beter. Op 1 april kun je deze indeling in enkele winkels vinden.

Wachten op privacy instellingen...

Concert van Ed Sheeran
Ben je groot fan van Ed Sheeran? Als we Cultureel Centrum Jan van Besouw op 1 april moeten geloven komt de Britse zanger in Goirle optreden. Voor meer informatie moeten we de komende tijd de facebookpagina goed in de gaten houden.

Wachten op privacy instellingen...

Bh's voor mannen
Lingeriemerk Sloggies uit Best komt met iets nieuws: Bh’s voor mannen! Je kunt de bh in het zwart of in het wit bestellen. Als je de bh’s gaat bekijken, wordt de grap al snel onthuld.

Wachten op privacy instellingen...

Tv-transfer van de eeuw
Er is een vervanger gevonden voor de Late Night talkshow. Frans Bauer is door RTL gevraagd om Twan Huys te vervangen als presentator. Het programma van Frans is vernoemd naar zijn grote hit: Heb je even voor mij? Televizier spreekt zelfs over de tv-transfer van de eeuw.

Wachten op privacy instellingen...

The Voice of Holland
Ken je winnares Pleun Bierbooms van The Voice of Holland nog? Op Instagram komt ze met een nieuwtje. Ze wordt de nieuwe coach van The Voice of Holland.

Wachten op privacy instellingen...

Ch!pz is back
Popgroep Ch!pz uit Eindhoven haalde vorig jaar een 1 aprilgrap uit en dat doen ze dit jaar nog eens dunnetjes over. Op hun Instagramaccount wordt afgeteld naar een vijfde lid. Maar of dat waar is?

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.