Brute overval op krantenbezorger in Zundert, anderhalf jaar cel

1 april 2019 om 12:44
nl
Voor een gewapende overval op een krantenbezorger in Zundert moet een 25-jarige man anderhalf jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Breda maandag bepaald. Volgens de rechter was er sprake van een 'ware strooptocht'.
Profielfoto van Robert te Veele
Geschreven door

De overval gebeurde op zaterdagochtend 11 augustus 2018. Het slachtoffer werd om vijf uur 's ochtends in de Willem Pastoorsstraat van zijn fiets getrapt en geslagen door twee mannen. De krantenbezorger werd beroofd van zijn telefoon en paspoort. Het slachtoffer stond doodsangsten uit. Hij was bang dat hij het niet zou overleven.

Meer op kerfstok
De politie toonde daags na de overval foto's van de verdachten. Kort daarna werden twee verdachten, onder wie de 25-jarige A.C., opgepakt. De man zonder vast woonadres heeft de overval en meerdere diefstallen in Klein-Zundert, Roosendaal en Leeuwarden bekend.

Justitie eiste twee weken geleden 22 maanden gevangenisstraf tegen de man. De rechtbank heeft daar achttien maanden van gemaakt met aftrek van voorarrest. Ook moet hij schadevergoedingen betalen. De tweede verdachte moet zich nog voor de kinderrechter verantwoorden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.