Stroomstoring in Dongen opgelost na urenlange herstelwerkzaamheden

2 april 2019 om 06:52
nl
De stroomstoring in Dongen is opgelost. Dat laat een woordvoerder van netbeheerder Enexis dinsdagmorgen weten. De herstelwerkzaamheden, na de brand in een transformatorhuisje maandagmiddag, duurden de hele nacht.
Geschreven door

Alle 512 huishoudens die zonder stroom zaten, hebben weer elektriciteit. 252 huishoudens konden dinsdagmorgen rond kwart voor zeven pas weer aangesloten worden op het netwerk. "Er zijn twee noodstations geplaatst", vertelt een woordvoerder. "Het transformatorhuisje is zwaar beschadigd en niet meer te herstellen. We moeten op zoek naar een permanente oplossing, tot die tijd kunnen we iedereen met de noodstations voorzien van elektriciteit."

Kabels uitgraven
De herstelwerkzaamheden namen lange tijd in beslag. Er moesten kabels worden uitgegraven en dit moest met de hand gebeuren. "Dat is een heel secuur werkje", aldus de woordvoerder. Over de oorzaak van de brand kan hij nog niks zeggen. "We hopen dat we daar nog achter kunnen komen. Dat gaan we samen met de brandweer onderzoeken."

De getroffen huishoudens hadden ook geen warm water en verwarming. Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat dit probleem dinsdagmorgen eveneens is opgelost.

Na de brand en de daarop volgende stroomuitval werden aggregaten geplaatst. Ook was er extra politie aanwezig in het dorp.

Wachten op privacy instellingen...

Alternatief adres
Onder meer zorgcomplex Amarant zat zonder stroom. Daar werd maandagavond een aggregaat voor geregeld. In het zorgcomplex wonen mensen met verschillende beperkingen, zoals autisme. "Die konden geen tv kijken en kunnen van slag raken als ze uit hun dagelijkse routine worden gehaald", legde een woordvoerder uit.

Burgemeester Marina Starmans informeerde de getroffen bewoners via een open brief. Ze vroeg begrip voor de situatie en gaf de tip om indien mogelijk uit te wijken naar familie of vrienden.

Wachten op privacy instellingen...

'Het is behelpen'
"Ik zag witte rook uit het transformatorhuisje komen dus toen maar 112 gebeld", aldus een man die naast het transformatorhuisje woont. "Toen kwam de brandweer opdagen. De rook ging van wit van zwart."

Wachten op privacy instellingen...

De meeste bewoners probeerden er het beste van te maken. "Dan maar kaarsjes aan en het gezellig maken", vertelde een bewoonster maandagavond. "Het is behelpen", aldus een andere bewoonster. "Het is wel even wennen zonder stroom maar ze zijn hard aan het werk en je kan eigenlijk ook niet klagen."

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.