Toptalenten 'dolblij' in ruiterklas van Piet Raijmakers: 'Ik wil groot worden'

2 april 2019 om 01:34
Dit is het talentenklasje van Piet Raaijmakers(r) (foto: Tonnie Vossen)
Dit is het talentenklasje van Piet Raaijmakers(r) (foto: Tonnie Vossen)
Vijf jonge ruiters mogen het komend jaar rekenen op de steun en begeleiding van het talentenplan van Piet Raijmakers. De meervoudig springkampioen selecteerde de gelukkige paardrijders maandagavond hoogstpersoonlijk, samen met zijn zoon Joep. "Dit zijn allemaal talenten, maar we zoeken naar die ruiters die willen leren en dat vanuit een instinct doen zonder er teveel over na te denken."
Profielfoto van Tonnie Vossen
Geschreven door

Dertien ruitertjes bleven er na een voorselectie over uit meer dan honderd aanmeldingen voor de talentenklas. Allemaal hebben ze hoge ambities. Kampioen worden, liefst wereldkampioen net als Piet Raijmakers ooit werd.

'Blij met de uitnodiging'
Voor alle deelnemers was de uitnodiging alleen al reden voor enthousiasme. "Thuis heeft niemand iets met paarden, dus ik zou er heel blij mee zijn als ik geselecteerd word", zegt Lois Laros uit Langeweg. Ze rijdt vijf dagen per week en wil graag ver komen in de ruitersport. Maar helaas, Lois zat niet bij de gelukkige vijf die door mogen in het speciale team.

'Heel blij mee'
Roos van Sprang (12) uit Oirschot hoort bij de geselecteerden die mee mogen doen in de talentenklas. "Ja, daar ben ik heel blij mee", zegt ze met een grote glimlach. Ze gaat voor een grote carrière in de paardensport en hoopt het komend jaar heel veel meer te leren. Dat het een intensief jaar gaat worden vindt ze niet erg. Integendeel zelfs: "Dat is alleen maar leuk."

Thomas Driessen (13) uit Oirschot komt uit een familie van paardenliefhebbers. "Mijn moeder rijdt vooral dressuur, maar ik heb besloten dat ik wil gaan springen." Hij hoopt groot te worden in de paardensport, net als Piet Raijmakers.

 

Wachten op privacy instellingen...

Belangrijk dat ze aanwijzingen oppikken
Dat wil ook Isa Adams (12) uit Veldhoven. Ze rijdt dagelijks en nee, last van zenuwen heeft ze niet, laat ze vooraf stoer weten. "Het ging deze keer niet zo goed", zegt ze na afloop teleurgesteld, want ook voor Isa houdt het avontuur met de talentenklas hier op. "Mijn paard ging veel te hard en maakte ook een paar foutjes." Maar als er weer een aanmeldingsronde komt voor een eventuele nieuwe talentenklas dan doet ze vanzelfsprekend weer mee.

"Waar ik vooral naar kijk, is hoe ze omgaan met mijn aanwijzingen", zegt Piet Raijmakers. Alle ruiters rijden twee keer het parcours en krijgen na de eerste ronde tips van Joep en Piet. "Ik geef eigenlijk maar één aanwijzing en dan wil ik ook dat ze die oppikken, als een tweede natuur."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...