Tijdelijk wapendepot in Helmond, inwoners kunnen twee weken straffeloos wapens inleveren

2 april 2019 om 07:39
nl
Inwoners van Helmond kunnen de laatste twee weken van april wapens inleveren in een tijdelijk wapendepot in de stad. Het inleverpunt komt op het politiebureau aan de Kasteel-Traverse. De gemeente wil met deze actie de stad veiliger maken.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

Het vrijwillig inleveren van wapens blijft tijdens die twee weken ongestraft. Wel onderzoekt de politie eerst of het een wapen is wat bij een misdrijf is gebruikt. Is dit het geval, dan wordt de afgever gezien als verdachte en volgt er alsnog een onderzoek. Het inleveren van een vuurwapen wordt geregistreerd, van een mes niet.

Registratie
De komst van een tijdelijk wapendepot hing al een tijdje in de lucht. Er was al een plan, maar dit moest nog concreet worden. Dat is nu dus gebeurd. Inwoners van Helmond die graag van hun vuurwapen af willen, kunnen twee dingen doen. Optie één is bellen naar de politie en dan is er een mogelijkheid dat het wapen wordt opgehaald. Optie twee is zelf naar het politiebureau gaan en daar het wapen afgeven. Voor het inleveren van een mes is er maar één optie: deponeren in de daarvoor bestemde bak.

Het wapendepot is onderdeel van de actie om de veiligheid in de binnenstad van Helmond te vergroten. Agenten mogen bijvoorbeeld al preventief fouilleren. Die maatregel geldt voor de periode van een half jaar.

.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.