Peter van D. liet zijn vader wekenlang dood in huis liggen, maand voorwaardelijke celstraf geëist

2 april 2019 om 10:01
nl
Omdat hij zijn 84-jarige vader begin vorig jaar wekenlang dood in zijn huis in Nuenen liet liggen, is dinsdag bij de rechtbank in Den Bosch een maand voorwaardelijke celstraf geëist tegen de 51-jarige Peter van D. uit Helmond.
Profielfoto van Bart Elzendoorn
Geschreven door
Bart Elzendoorn

In de buurt waren zorgen, omdat de man al enkele weken niet meer was gezien en de gordijnen dicht waren. Toen een buurtbewoner in mei vorig jaar vliegen voor het raam zag, belde hij de politie.

Van D. kwam na het overlijden nog regelmatig bij zijn vader in huis in de Bernhardstraat. In de woning en rond het lichaam vond de politie onder meer luchtverfrissers. "Het begon te stinken", zei de verdachte bij de politie.

Wachten op privacy instellingen...

Lichaam bedekt
Volgens Van D. lag het lichaam er al een week of tien. Hij bedekte het lichaam van zijn vader met kleding van zijn moeder, die in 2015 overleed. De doodsoorzaak kon niet meer worden vastgesteld, omdat het lichaam in verregaande staat van ontbinding verkeerde.

De Helmonder was dinsdag niet bij de zitting aanwezig. In september kreeg hij een herseninfarct, vorige maand een hersenvliesontsteking. Volgens zijn advocaat is hij daarom vaak niet aanspreekbaar en vergeet hij veel. De advocaat voerde het woord.

Wachten op privacy instellingen...

De officier van justitie stond uitgebreid stil bij de gezondheid van Van D. "Een werkstraf is niet opportuun, naar de gevangenis sturen ook niet. Een geldboete lukt ook niet." Vanwege de ernst van de zaak kwam de officier van justitie daarom met de eis van een voorwaardelijke celstraf van een maand, met een proeftijd van twee jaar. De uitspraak volgt op 16 april.

Van D. heeft spijt van zijn daad. Hij schaamt zich voor het verborgen houden van het lichaam van zijn vader. Daarom was hij ook niet bij de uitvaart aanwezig.

Wachten op privacy instellingen...

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!